Live

Zelenski spune că Putin nu blufează în legătură cu armele nucleare: Poate ieri a fost cacealma. Acum ar putea fi o realitate

Data publicării:
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede că şeful statului rus Vladimir Putin blufează când spune că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia, relatează Reuters.

Preşedintele Rusiei a declarat într-un discurs televizat, săptămâna trecută, că Moscova va folosi "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja Rusia şi poporul său, dacă integritatea sa teritorială ar fi ameninţată.

"Uitaţi, poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate", a afirmat președintele Ucrainei, care anterior a minimizat astfel de avertismente drept "şantaj nuclear". 

"Nu cred că blufează", a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai spus că atacurile ruseşti asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate "utilizare contemporană a armelor nucleare sau şantaj nuclear".

Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruşi în timpul războiului din Ucraina şi, mai recent, a efectuat un raid cu rachete în apropiere centrala nucleară Pivdenukrainsk. Moscova neagă că a bombardat centrala Zaporojie, acuzând Kievul că se face responsabil, şi nu a comentat în legătură cu atacul de la Pivdenukrainsk, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron îi promite lui Zelenski noi ajutoare militare și cere un armistițiu olimpic

Zelenski va merge în vizită în Spania şi se va întâlni vineri cu regele Felipe

Noul ministru rus al apărării, primele declarații despre războiul din Ucraina

Putin își remaniază apropiații de la Kremlin. I-a numit consilieri pe Nikolai Patrușev și o fostă gardă de corp

Partenerii noștri