Live

Gafă de proporții în actele pentru modernizarea unui parc din Arad. Cât a plătit primăria pentru un studiu făcut despre... Craiova

Data publicării:
În studiul geotehnic pentru parcul din Arad se vorbește despre solul din Craiova. Sursa foto: colaj Special Arad

Gafă de proporții în documentația plătită de Primăria Arad pentru modernizarea unui parc din oraș. În studiul geotehnic, efectuat de o firmă din județul Timiș, toate informațiile despre sol fac referire la... Craiova. Situația a fost semnalată de unul dintre consilierii locali, exact când proiectul urma să fie supus la vot, scrie Special Arad.

Primăria Arad și-a propus să modernizeze parcul din vecinătatea Sălii Polivalente printr-un proiect de peste 4 milioane de lei. Pentru realizarea studiului geotehnic, care va sta la baza viitoarei modernizări, autoritățile locale au apelat la o firmă din județul Timiș.

Marți, când proiectul urma să fie supus la vot în ședința de Consiliu Local, Daniela Arieta Săbău, unul dintre consilierii locali, a sesizat o gafă de proporții: în studiul geotehnic, care a costat peste 20.000 de euro, se vorbește despre solul din... Craiova.

Consiliera a cerut explicații direcției de specialitate din cadrul Primăriei Arad, care a coordonat documentația, și l-a întrebat pe reprezentant dacă a citit studiul. Atunci când acesta i-a răspuns "Da!", Daniela Arieta Săbău i-a atras atenția că la partea de analiză a solului nu există nicio referire la cel din Arad, ci întreaga prezentare este despre Craiova.

Vizibil încurcați de situație, reprezentanții Primăriei au încercat să se eschiveze. "E doar un exemplu", ar fi spus aceștia, citați de presa locală. Consiliera le-a explicat, însă, că întreaga analiză vorbește despre Craiova și că este inacceptabil ca un studiu care a costat peste 20.000 de euro să conțină o asemenea greșeală.

Din cauza gafei scoase la iveală, consilierii au hotărât retragerea proiectului de pe ordinea de zi, până la o clarificare ulterioară.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Stilul de viață sănătos poate „învinge” genele proaste. Cum putem trăi mai mult cu cinci ani (studiu)

Pește uriaș, de peste 2 metri, capturat de un bărbat pe o baltă din Arad. Pescarii încearcă să-l prindă de 4 ani

Toţi candidaţii la un post în penitenciarul Arad au picat testul psihologic. Acum aduc acuzații grave

Partenerii noștri