Gafă de proporții în actele pentru modernizarea unui parc din Arad. Cât a plătit primăria pentru un studiu făcut despre... Craiova

Data publicării:
colaj proiect modernizare parc arad
În studiul geotehnic pentru parcul din Arad se vorbește despre solul din Craiova. Sursa foto: colaj Special Arad

Gafă de proporții în documentația plătită de Primăria Arad pentru modernizarea unui parc din oraș. În studiul geotehnic, efectuat de o firmă din județul Timiș, toate informațiile despre sol fac referire la... Craiova. Situația a fost semnalată de unul dintre consilierii locali, exact când proiectul urma să fie supus la vot, scrie Special Arad.

Primăria Arad și-a propus să modernizeze parcul din vecinătatea Sălii Polivalente printr-un proiect de peste 4 milioane de lei. Pentru realizarea studiului geotehnic, care va sta la baza viitoarei modernizări, autoritățile locale au apelat la o firmă din județul Timiș.

Marți, când proiectul urma să fie supus la vot în ședința de Consiliu Local, Daniela Arieta Săbău, unul dintre consilierii locali, a sesizat o gafă de proporții: în studiul geotehnic, care a costat peste 20.000 de euro, se vorbește despre solul din... Craiova.

Consiliera a cerut explicații direcției de specialitate din cadrul Primăriei Arad, care a coordonat documentația, și l-a întrebat pe reprezentant dacă a citit studiul. Atunci când acesta i-a răspuns "Da!", Daniela Arieta Săbău i-a atras atenția că la partea de analiză a solului nu există nicio referire la cel din Arad, ci întreaga prezentare este despre Craiova.

Sursa foto: Special Arad
Sursa foto: Special Arad

Vizibil încurcați de situație, reprezentanții Primăriei au încercat să se eschiveze. "E doar un exemplu", ar fi spus aceștia, citați de presa locală. Consiliera le-a explicat, însă, că întreaga analiză vorbește despre Craiova și că este inacceptabil ca un studiu care a costat peste 20.000 de euro să conțină o asemenea greșeală.

Din cauza gafei scoase la iveală, consilierii au hotărât retragerea proiectului de pe ordinea de zi, până la o clarificare ulterioară.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri