Live

Militarii români şi americani simulează un „asalt aerian” la Babadag. Cum va fi respectată distanţarea socială în cadrul manevrelor

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Militari români şi americani vor participa, în următoarele zile, la mai multe exerciţii comune şi antrenamente  în poligonul de la Bagadag, Tulcea. Antrenamentele se vor desfăşura fără ca militarii să intre în contact cu populaţia civilă şi cu respectarea distanţării sociale în contextul epidemiei de coronavirus, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Astfel, în această săptămână, de luni şi până vineri, vor avea loc zboruri de antrenament între baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu şi Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Bagadag.

„De asemenea, joi, 23 aprilie, va avea loc un exercițiu de antrenament prin care se va simula un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren, iar în perioada 27 aprilie – 1 mai, va avea loc un exercițiu de recuperare a unei aeronave”, informează MApN.

În contextul epidemiei de coronavirus, deplasările militarilor americani între baza Mihail Kogălniceanu şi poligonul de la Bagadag se vor face sub supravegherea echipajelor de Poliţie Militară ale Forţelor Terestre Române, iar planificarea perioadelor de pregătire „s-a făcut în condiţiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19”.

„Astfel, militarii nu vor intra în contact cu populaţia din localităţile tranzitate, iar participarea militarilor din Forţele Terestre Române şi a partenerilor străini din ţările membre ale NATO dislocaţi în România la procesul de instrucţie colectivă se va face prin abordarea unor metode inovative de pregătire exclusiv în perimetrul poligoanelor, procedurile fiind adaptate potrivit cerinţelor operative, în contextul epidemiologic actual”, informează MApN.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alte trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România. Câte astfel de aeronave avem acum în dotare

Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală

Dacă Ucraina pierde, ne-am putea trezi cu două rele: „Răul cel mic”: armata obligatorie. „Răul cel mare”: armata rusă la gurile Dunării

Ministrul Economiei explică de ce România nu produce obuze la standarde NATO: Armata trebuie să ne furnizeze specificațiile

Partenerii noștri