Live

Primăria Capitalei pregătește majorări de taxe și impozite, începând cu anul 2025 (Proiect)

Data publicării:
Primăria Capitalei. Foto: Facebook

Taxele şi impozitele locale vor fi majorate, în 2025, în Bucureşti, cu rata inflaţiei, 10,40%, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Municipiului Bucureşti. 

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul oricărui impozit sau taxe locale ce constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite cifre în lei, acestea se indexează, anual, până pe 30 aprilie, de consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prevede proiectul de act normativ, potrivit Agerpres. 

Sumele indexate se aprobă prin hotărâre a consiliului local şi se aplică în anul fiscal următor. La nivelul Capitalei, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Conform unei adrese a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru anul 2023 rata inflaţiei este de 10,40%.

Bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie, a impozitului/taxei pe clădiri, terenuri şi pe mijloace de transport datorate de contribuabili este de până la 10%.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Decizia luată de Anamaria Prodan, după ce a fost sunată de Reghe în ziua în care și-a pus la punct detaliile pentru nuntă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sindicaliștii care protestează față de taxele mari pe salarii au ajuns la Finanțe. Reprezentanți ai BNS au intrat la discuții

Cum vor arăta buletinele de vot în București. Biroul Electoral a stabilit în ce ordine apar candidații la alegerile din 9 iunie

Se schimbă vremea în București. ANM anunță ploi și temperaturi minime de 7 grade

Un om a murit iar altul a fost rănit după ce o mașină a fost izbită de trenul Budapesta - București

Partenerii noștri