Live

VIDEO | Duster cu șenile în loc roți, pentru jandarmii montani

Data actualizării: Data publicării:

Şenile în loc de roţi la o maşină cu tracţiune integrală, de fabricaţie românească. Se întâmplă la Braşov, unde Jandarmeria testează o şeniletă care ar putea fi folosită pentru intervenţiile montane dificile. Probele au loc în zona masivului Postăvarul.

Cele patru şenile pot fi montate în doar o oră, pe un vehicul cu tracţiune integrală. Lăţimea şenilelor este de 35 de centimetri, iar viteza maximă de circulaţie de 60 de kilometri pe oră.

Claudiu Loghin, jurnalist Digi24: Sistemul măreşte garda la sol a vehiculului cu 25 de centimetri. În plus, puterea pe fiecare roată este mai mare cu 30 la sută. Echipat în acest fel, vehiculul poate aborda pante cu înclinaţia de până la 45 de grade.

Pierre Levivier, director companie producătoare: Se poate să mergi în orice tip de teren moale, noroi, zăpadă, troiene, toate terenurile dificile, nisip, bineînţeles.

Şenilele sunt fabricate la Braşov şi costă peste 11.600 de euro. Cea mai ieftină variantă 4x4 a vehiculului pe care au fost montate costă aproximativ 16.200 de euro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două transporturi ilegale de lemne au fost descoperite de polițiști din elicopter. Aparatul de zbor supraveghea traficul din Brașov

Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern (CNN)

Arabia Saudită nu mai are bani pentru orașul viitorului în formă de linie. Proiectul „The Line” a ajuns prea dificil și prea scump

Un elev de clasa a VII-a din Brașov și-ar fi șantajat profesoara de istorie cu poze indecente cu fiica acesteia, în schimbul notelor

Partenerii noștri