Live

Fosila unei balene bizare, cu patru picioare, descoperită în Peru

Data publicării:

Fosila unei balene cu patru picioare a fost descoperită de o echipă internaţională de paleontologi în Peru, la un kilometru de coasta Pacificului. Mamiferul, lung de 4 metri, a trăit pe coasta Americii de Sud acum aproape 43 de milioane de ani şi era adaptat atât la viaţa în apă, cât şi la cea de uscat.

Avea degetele legate prin membrane şi o coadă puternică - la fel ca animale semiacvatice din prezent, precum vidrele şi castorii.

Descoperirea oferă noi indicii despre evoluţia balenelor şi a modului în care s-au răspândit pe planetă. Strămoşul balenei ar fi început să facă tranziţia de pe uscat în apă undeva în sudul Asiei, acum 50 de milioane de ani. Pe măsură ce s-a adaptat mai bine la mediul marin, a putut să înoate tot mai departe.

Numele ştiinţific dat specimenului descoperit recent, Peregocetus pacificus, înseamnă „balena călătoare care a ajuns în Pacific”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel mai bătrân om din lume, nu ar fi, de fapt, cel mai bătrân. Un bărbat din Peru susține că are mai mult cu 13 ani

Scandalul „Rolexgate” din Peru continuă. Val de demisii în guvern după ce președinta țării a fost acuzată de îmbogățire ilicită

O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără să-și dea seama

Un craniu vechi de 16 milioane de ani a fost descoperit în Peru. Aparține unui delfin uriaș, care s-ar fi „mutat” din ocean în râu

Partenerii noștri