Live

O moleculă care previne apariţia cariilor ar putea fi adăugată în pasta de dinţi, susţin cercetătorii care au descoperit-o

Data actualizării: Data publicării:
O moleculă care previne apariţia cariilor ar putea fi adăugată în pasta de dinţi. Foto: Profimedia

O echipă condusă de oameni de ştiinţă din Israel a identificat o moleculă care apare în mod natural şi care reduce biofilmul care produce placă şi provoacă dezvoltarea cariilor, transmite joi TPS. Molecula ar putea fi adăugată în pasta de dinţi şi apa de gură, au indicat cercetătorii.

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Beersheva, alături de colegi de la Universitatea Sichuan din Chengdu, China şi de la Universitatea Naţională din Singapore, au descoperit că molecula 3,3'-Diindolilmetan (DIM) - cunoscută şi sub numele de bisindol - a perturbat în proporţie de 90% procesul de formare a biofilmului. Prin urmare, bacterii precum Streptococcus mutans nu au mai avut posibilitatea de a se dezvolta şi de a ataca smalţul.

Constatările au fost publicate la începutul acestei luni în jurnalul ştiinţific Antibiotics.

„Molecula, care s-a dovedit a avea o toxicitate redusă, ar putea fi adăugată în pastele de dinţi şi apele de gură pentru a îmbunătăţi considerabil igiena dentară”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Ariel Kushmaro de la Departamentul de Inginerie şi Biotehnologii Avram şi Stella Goldstein-Goren din cadrul Universităţii Ben-Gurion.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cât de asemănătoare sunt Terra și Marte? Cercetătorii au făcut o descoperire inedită pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul

Stilul de viață sănătos poate „învinge” genele proaste. Cum putem trăi mai mult cu cinci ani (studiu)

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pământ a fost recreat de oamenii de știință

Partenerii noștri