Live

Prima plantă care şi-a făcut un selfie, la Grădina Botanică din Londra

Data publicării:
FOTO: Captură Twitter

O ferigă este prima plantă din lume care face selfie-uri în urma unui experiment pus la punct în cadrul unei expoziții dedicate vieții în Pădurea Ecuatorială la Grădina Zoologică din Londra, relatează BBC, citat de MEDIAFAX.

Planta care a primit numele Pete a făcut câte un selfie la fiecare 20 de secunde folosind energia pe care o produce. Pete este o „Ferigă Mâna Maicii Domnului” sau „Ferigă Părul Fecioarei”.

Oamenii de știință au remarcat capacitatea plantelor care preferă umbra de a produce energie considerând că orientarea acestei energii pentru a alimenta celule electrice ar putea revoluționa tehnologia de monitorizare a vieții sălbatice.

Scopul ultim al experimentului este să se dezvolte tehnologia prin care plantele ar putea să fie folosite pentru a alimenta camere video și senzori amplasați în sălbăticie.

O pilă de combustie microbiană este un dispozitiv care poate converti energia chimică în energie electrică prin acțiunea micoorganismelor, în acest caz aflate în sol.

Plantele produc zaharuri și oxigen din apă și dioxid de carbon iar o parte din substanțele obținute sunt transportate până la pământ unde microorganismele le descompun producând energie. Această energie este captată și folosită pentru a încărca un condensator. În momentul în care condensatorul este încărcat acesta declanșează mecanismul care surprinde o fotografie.

Specialiștii au afirmat că tehnologia poate fi folosită pentru a monitoriza zone greu accesibile din pădurea ecuatorială, pentru a aduna informații legate de temperatură, umiditate și rate de creștere a plantelor.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Motivul pentru care cercetătorii vor să dezgroape ADN-ul plantelor preistorice din adâncurile Arcticii

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pământ a fost recreat de oamenii de știință

Apocalipsa plantelor în Europa: Cum au ajuns tot mai multe boli și dăunători din țări străine să distrugă recoltele din UE

O turistă chineză a murit în Indonezia în timp ce încerca să facă un selfie

Partenerii noștri