Live

Antarctica înregistrează un nou record de temperatură la o săptămână de la ultimul. Cât de accelerat se încălzeşte Polul Sud

Data publicării:
Foto: Getty Images

Un nou record de temperatură a fost înregistrat în Antarctica, după ce în urmă cu doar o săptămână se înregistra cea mai crescută valoare observată vreodată, de 18,3 grade celsius. Cercetătorii brazilieni de pe Seymour Island au observat o temperatură de aproape 21 de grade celsius la Polul Sud, relatează The Guardian.

Acest nou record va trebui, însă, să fie confirmat de Organizaţia Meteorologică Internaţională, însă aceste înregistrări de temperatură se înscriu într-o tendinţă mai mare de creşteri periculoase pe Antarctica. Continentul s-a încălzit cu 3 grade celsius din perioada pre-industrială până acum, o creştere care îi îngrijorează pe meteorologi.

Ei spun că aceste recorduri sunt „incredibile şi anormale”. În timp ce temperaturile din Antarctica estică şi centrală au rămas relativ stabile, în vestul continentul ele cresc în mod accelerat, iar oceanele în curs de încălzire afectează stabilitatea gheţarilor.

Cea mai afectată de aceste creşteri de temperatură este peninsula antarctică, fâşia de pământ care se întinde dinspre continentul antarctic spre America de sud. În această zonă, cantitatea de gheaţă a scăzut atât de mult, încât în multe zone se poate observa rocă dezvelită.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul

Cum arată capitala de 35 de miliarde de dolari construită de la zero în junglă

Șerpii veninoși vor migra „masiv” în alte țări, din cauza schimbărilor climatice. Avertismentul experților

Numărul morților după prăbușirea unei autostrăzi în China a crescut la 48

Partenerii noștri