Live

Galerie Foto Furnicile-monstru și cărăbușii-extratereștri. Imagini fascinante cu insecte fotografiate printr-un microscop

Data actualizării: Data publicării:
Nu sunt personaje de film horror sau SF; sunt insecte fotografiate printr-un microscop. Colaj foto: Eugenijus Kavaliauskas, Instagram / dantis_net

Acesta nu este un orc din poveștile lui Tolkien și nici un extraterestru din Avatar – așa arată doi cărăbuși fotografiați printr-un microscop. Pozele cu insecte, mărite de cinci ori la microscop, au fost realizate de fotograful lituanian Eugenijus Kavaliauskas și au apărut într-o competiție care celebrează arta microfotografiei ce le permite oamenilor să surprindă detalii care nu se pot vedea cu ochiul liber.

Fotografia cu furnica a fost una dintre cele 57 de poze care au fost premiate în cadrul concursului Nikon Small World 2022. Kavaliauskas a spus pentru Insider că trăiește în apropierea unei păduri și că i-a fost ușor să găsească o furnică.

„Dar este plictisitor să faci o poză unei furnici care se plimbă banal pe pământ”, a spus Kavaliauskas. Așadar, fotograful lituanian a pus furnica la microscop și i-a făcut poze.

„Mă uit mereu după detalii, umbre și colțuri nevăzute. Obiectivul principal al fotografiei este să fii un explorator”, a spus Kavaliauskas. „Sunt fascinat de operele de artă ale Creatorului și de oportunitatea de a vedea creațiile lui Dumnezeu”.

Ca răspuns la întrebările legate de înfățișarea monstruoasă a furnicii văzute la microscop, Kavaliauskas a spus că „nu există orori în natură”. „Când am început să fac microfotografii, și eu credeam că cărăbușii arată ca niște mici monștri, dar acum m-am obișnuit cu asta și sunt surprins de cât de multe miracole interesante, frumoase și nedescoperite se află la picioarele noastre”, a spus fotograful.

Concursul de microfotografie este deschis tuturor celor interesați în microscopie și fotografie, anul acesta fiind a 48-a ediție. Câștigătorii au fost selectați din 1.300 de candidați.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Miliarde de cicade vor invada pădurile și suburbiile din SUA în următoarele săptămâni

„Cicaghedon”. Oamenii sunt terorizați de cicade într-un stat din SUA. Speriați din cauza zgomotului, unii au sunat chiar și la poliție

Tigrul platanului a invadat unele orașe. În Cluj, arborii plantați din fonduri europene au favorizat înmulțirea insectei

Ce se vede, de fapt, în această fotografie. Scene spectaculoase surprinse din dronă

Partenerii noștri