Live

Cele șapte cratere misterioase din Islanda care îi bulversează pe geologi

Data publicării:

Geologii nu au o explicație certă în legătură cu cele șapte cratere misterioase descoperite recent în largul coastei nordice a Islandei.

Craterele, situate pe fundul mării, în apropiere de orașul Dalvik din nordul Isalndei, ar fi putut fi provocate de munițiile anti-submarin din Al Doilea Război Mondial, sunt de părere unii oameni de știință, potrivit Iceland Review.

Geologul Ogmundur Erlendsson spune că aceste șapte cratere reprezintă încă o „ghicitoare” dificil de rezolvat din largul coastelor Islandei.

„Nu avem încă un motiv clar privind prezența acestor cratere”, a precizat geologul.

„Fie sunt naturale, fie au fost provocate de mâna omului. Suntem oarecum înclinați să credem că au fost create de explozii la mare adâncime pe durata războiului”, a adăugat Ogmundur Erlendsson.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

80 de ani de la bombardamentele americane asupra Bucureștiului. „Era groaznic, fugeam când auzeam bombardierele. Apoi am fugit de ruși”

Semințele morții și misterul Insulei Antrax: Planul secret al britanicilor pentru înfrângerea Germaniei în al Doilea Război Mondial

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 20 aprilie

Planul secret al Suediei de a se înarma cu bombe atomice. „Aveam tot ce era nevoie ca să producem plutoniu de calitate militară”

Partenerii noștri