Live

Perseide 2021: Ploaie de stele spectaculoasă în noaptea de joi spre vineri. Se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră

Data publicării:
Ploaie de stele spectaculoasă în noaptea de joi spre vineri. Foto: Profimedia

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunțat luni reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Conform acestora, în mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai informat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, scrie Mediafax.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spectacol pe cer. Perseidele ajung la punctul maxim în această noapte

Perseidele 2022. Spectacolul stelelor căzătoare este cel mai intens în această noapte

Un meteorit a căzut prin acoperișul casei și a aterizat în pat, lângă o femeie care dormea: „N-am fost atât de speriată în viața mea”

Ploaie de stele la noapte. Unde trebuie să privim cerul pentru a vedea Perseidele

Partenerii noștri