Live

Peste 5.100 de hectare de pădure au fost incluse în categoria celor virgine și cvasi-virgine, care beneficiază de protecție specială

Data publicării:
Imagine sugestivă cu o pădure din România și o parte defrișată din aceasta. Sursă foto: Getty Images

Suprafaţa totală de păduri virgine şi cvasi-virgine identificată în România, până în prezent, este de 62.655 de hectare, amplasamente ce sunt incluse în Catalogul naţional aferent, a anunţat, vineri, pe Facebook, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Din totalul identificat, 7.994 de hectare sunt păduri virgine şi 54.661 de hectare sunt încadrate la categoria păduri cvasi-virgine.

Faţă de catalogul de specialitate din luna aprilie 2021, au fost identificate de către gărzile forestiere 5.126 de noi hectare de păduri. Astfel, prin finalizareaStudiului naţional de identificare a pădurilor virgine și cvasivirgine, Garda Forestieră Ploieşti a identificat în Argeş şi Prahova o suprafaţă de 3.382 hectare, transmite Agerpres.

De asemenea, în catalog au fost introduse și pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului Silvic Băile Herculane, precum şi alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în judeţele Braşov (Ocolul Silvic Pădurile Făgăraşului şi Arpaş), Caraş-Severin (Ocolul Silvic Mehadia), Gorj (Ocolul Silvic Obârşia Lotrului - Voineasa), Sibiu (Ocolul Silvic Arpaş şi Avrig) şi Vâlcea (Ocolul Silvic Buila).

În acest moment, Garda Forestieră Suceava a finalizat şi predat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor studiul pentru 806 de hectare, iar alte loturi ce ţin de Gărzile Forestiere Cluj şi Timişoara se află în stadiu de verificare finală.

Toate zonele incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine beneficiază de o protecţie strictă, iar Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor şi estimează că acţiunea ar putea fi încheiată până la sfârşitul anului 2021, precizează ministerul de resort.

De altfel, ministrul Mediului, Tanczos Barna, declara în luna iulie, la momentul în care și-a argumentat poziția de a nu fi de de acord cu planul Comisiei Europene de protejare a pădurilor, că România are o responsabilitate mare în ceea ce privește supravegherea pădurilor, iar tot acest proces implică costuri mari în a gestiona pădurile bătrâne și virgine, având în vedere că țara noastră are o suprafață mare de pădure.

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin. Fechet: Suntem datori să identificăm soluţii pentru protejarea naturii

Cum au reușit hoții de lemn să păcălească sistemul SUMAL făcut să depisteze defrișările ilegale

Guvernul va renunța treptat la programul Rabla Clasic. Fechet: Vrem să putem plăti o parte din leasing pentru mașini electrice

Plajele de pe litoralul românesc ar urma să fie închiriate pe zece ani, în loc de doi, cât este în prezent. Ce spune ministrul Mediului

Partenerii noștri