Live

Un asteroid va trece pe lângă Terra în septembrie. NASA l-a inclus în categoria „potențial periculos”

Data publicării:
Foto: GettyImages

Un asteroid de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York va trece pe lângă Terra, pe 14 septembrie, la o distanță de aproximativ 5,3 milioane de kilometri, iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spațiale "potențial periculoase", potrivit ibtimes.com, citat de Mediafax.

Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 467317 (2000 QW7) are o viteză de aproximativ 23.000 de kilometri pe oră.

Asteroidul 467317 (2000 QW7) orbitează Pământul și Soarele. Obiectele din această categorie nu se intersectează în mod normal cu orbita Pământului, dar, din când în când, se apropie mult de planeta noastră.

Specialiștii spun că acesta va trece pe lângă Terra la o distanță suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, dar nu pot fi excluși anumiți factori care îi pot modifica traiectoria.

Asteroidul a fost inclus de NASA în categoria „potențial periculos”, ca orice alt obiect spațial care se apropie de Terra la mai puțin de 7.480.000 de kilometri.

Specialiștii NASA și-au propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni - peste 140 de metri - care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini spectaculoase surprinse de telescopul James Webb cu nebuloasa „Cap de Cal”

NASA a primit o transmisiune prin laser de la 225 de milioane de kilometri distanță

Sonda Voyager 1 a transmis un mesaj de la 24 de miliarde de kilometri de Terra, pentru prima dată după cinci luni

Roșii, mere, portocale și ardei iuți cultivați în spațiu. Cum arată „dieta marțiană” a astronauților NASA

Partenerii noștri