Live

Un cuc obișnuit a uimit oamenii de știință, călătorind peste un ocean și 16 țări

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Twitter / BirdingBeijing

Un cuc a realizat cea mai lungă migrație înregistrată vreodată la o pasăre de uscat, călătorind din sudul Africii până în centrul Asiei, informează BBC.

Cercetătorii au monitorizat cucul prin satelit pe măsură ce păsărea a traversat Oceanul Indian și a trecut prin 16 țări.

"Călătoria mamut", după cum o descriu oamenii de știință, a pornit în data de 20 martie din Zambia. Cucul Onon - denumit după un râu din Mongolia, a fost una dintre cele cinci păsări marcate cu emițător în cadrul unui program de urmărire a păsărilor britanico-mongolez.

Onon a traversat mii de kilometri din Oceanul Indian fără oprire, călătorind cu o viteză medie de 60 km/oră. Dintre cele cinci păsări marcate, Onon a fost singurul care a încheiat călătoria.

Un alt cuc, denumit Bayan, care a petrecut o mare parte din iarnă lângă muntele Kilimanjaro din Africa de Est, a ajuns până în China înainte să dispară de pe radar. Se crede că a murit de epuizare sau a fost vânat. Bayan a zburat 10.000 km în două săptămâni, iar cercetătorii sunt de părere că era atât de obosit și înfometat încât nu a mai putut fi atent le eventualele pericole.

Editor web: V.M.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce migrează pescărușii în orașe și cum s-au adaptat. Explicațiile unui biolog

FOTO. O nouă specie de cuc, descoperită în România

Dacian Cioloş a demis un secretar de stat care a participat la un miting electoral

Partenerii noștri