Live

VIDEO. Fenomen extrem. Pogdorie celebră, distrusă

Data actualizării: Data publicării:

O puternică furtună cu grindină care s-a abătut asupra zonei oraşului francez Bordeaux a acoperit în câteva minute pământul cu gheaţă.

Internauţii au publicat imagini cu pământul albit de gheaţă, ca într-o zi de iarnă.  De altfel şi temperatura a scăzut brusc cu mai mult de zece grade. Grindina a fost însoţită de rafale de 80 de kilometri pe oră şi de o ploaie puternică, care a transformat străzile în râuri.

Pompierii au fost depăşiţi de numărul apelurilor.  La est de oraşul Rennes, o fetiță în vârstă de şase ani care ieșise la plimbare în parc cu mama sa a murit după ce a fost lovită de o creangă a unui copac.

Grindina a afectat serios şi podgoriile Bordeaux pe mii de hectare, spun viticultorii.

Furtunile puternice care au lovit regiunile Bordeaux şi Charentais i-au surprins pe localnici, unii dintre ei declarând că sunt cele mai grave din ultimii 30 de ani.

„Am pierdut zeci de hectare. În 10-15 minute grindina a distrus toată recolta”, a declarat Didier Gontier, unul dintre cultivatorii afectaţi.

Guvernul francez a comunicat că va căuta soluţii pentru a-i putea compensa pe cei păgubiţi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Franța „dă prioritate” economiei de război și accentuează producția de rachete

Momentul în care Paul al României a fost ridicat de polițiști de la resortul de lux din Malta, unde era în vacanță (VIDEO)

Partenerii noștri