Live

Sam Altman, concediat de OpenAI, se alătură Microsoft. Acesta va conduce „o nouă echipă avansată de cercetare AI”

Data publicării:
Foto: Sam Altman / Sursa foto: Profimedia Images

Sam Altman, la doar 48 de ore de la concedierea sa ca CEO al companiei Open AI care a creat popularul bot ChatGPT, se alătură Microsoft. Satya Nadella a făcut anunțul pe o rețea de socializare, punând capăt speculațiilor că Altman s-ar putea întoarce la OpenAI, transmite BBC.

Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a scris pe X (fostul Twitter) că Sam Altman se va alătura Microsoft pentru a conduce „o nouă echipă avansată de cercetare AI”.

Consiliul companiei OpenAI l-a revocat vineri pe Sam Altman, în vârstă de 38 de ani, spunând că și-a pierdut încrederea în el și l-a numit pe directorul tehnologic al companiei, Mira Murati, ca director executiv interimar.

Altman a ajutat la lansarea firmei care a creat popularul bot ChatGPT, în 2015, și a fost interfața ascensiunii companiei.

Acesta este considerat una dintre cele mai influente figuri din spațiul cu creștere rapidă a inteligenței artificiale generative (AI), iar demiterea sa a generat unde de șoc în întreaga industrie.

Concedierea sa a stârnit o revărsare de sprijin din partea șefilor din Silicon Valley, inclusiv din partea fostului director executiv al Google, Eric Schmidt, care l-a numit pe Altman „un erou al meu” și a spus că „a schimbat lumea noastră colectivă pentru totdeauna”.

A existat și o reacție din partea investitorilor, care a stârnit speculații că el ar putea fi reinstalat - o idee care a devenit și mai fierbinte atunci când Altman a postat pe Twitter o fotografie cu el însuși purtând o carte de identitate pentru oaspeți și scriind: „Prima și ultima dată când port unul dintre acestea” .

Au existat, de asemenea, îngrijorări în industria tehnologiei că Sam Altman ar putea înființa o companie rivală și să ia cu el cei mai talentați oameni de la OpenAI.

În schimb, iată că Altman se alătură Microsoft, care a investit miliarde în producătorul ChatGPT.

Răspunzând postării șeful Microsoft, Satya Nadella, care confirmă noul său loc de muncă, Altman a postat „misiunea continuă”.

Nu este clar care sunt reacțiile la OpenAI cu privire la schimbarea bruscă a titulaturii lui Altman, dar un număr de angajați - inclusiv directori seniori - au postat același mesaj pe X, care spune „OpenAI nu este nimic fără oamenii săi”.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden înființează un comitet privind utilizarea sigură a inteligenței artificiale. Cine va consilia guvernul SUA

Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern (CNN)

Mona Lisa cântă rap, folosind noul motor de inteligență artificială creat de Microsoft

Un program cu inteligență artificială poate prezice demisiile angajaților. Japonezii spun că l-au creat ca să-i descurajeze să plece

Partenerii noștri