Live

Un asteroid uriaș, potențial periculos, va trece pe lângă Pământ chiar de Haloween

Data publicării:
NASA ține sub observație asteroizii care se apropie la mai puțin de 7,5 milioane de kilomteri de Terra. Foto: Profimedia

Un asteroid uriaș, aproape la fel de mare ca Burj Khalifa, „potențial periculos”, va trece pe lângă Pământ chiar de Haloween, pe 31 octombrie, a anunțat NASA, potrivit livescience.com.

Asteroidul, numit 2022 RM4, are un diametru estimat între 330 și 740 de metri, aproape la fel de mare ca Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume (828 de metri).

Acesta va trece peste planeta noastră cu aproximativ 84.500 km/h, adică de aproximativ 68 de ori mai rapid decât viteza sunetului.

Pe 1 noiembrie, asteroidul se va afla la aproximativ 2,3 milioane de kilometri de Pământ, de aproximativ șase ori distanța medie dintre Pământ și Lună.

Potrivit NASA, orice obiect spațial care se află la mai puțin de 193 de milioane de kilometri de planeta noastră este un „obiect apropiat de Pământ”. Totodată, NASA clasifică orice corp mare aflat la mai puțin de 7,5 milioane de kilometri de planeta noastră drept „posibil periculos”.

Aceste potențiale amenințări sunt urmărite îndeaproape de astronomi.

Din 2017, NASA a observat peste 700 de asteroizi acare s-au aflat în apropierea Pământului și 66 de comete. Dintre aceștia, doi au lovit pământul: primul explodând în largul coastei de sud a statului Puerto Rico, iar cel din urmă aterizând în apropierea graniței dintre Botswana și Africa de Sud. Din fericire, acei asteroizi erau mici și nu au provocat nicio pagubă.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini spectaculoase surprinse de telescopul James Webb cu nebuloasa „Cap de Cal”

NASA a primit o transmisiune prin laser de la 225 de milioane de kilometri distanță

Sonda Voyager 1 a transmis un mesaj de la 24 de miliarde de kilometri de Terra, pentru prima dată după cinci luni

Roșii, mere, portocale și ardei iuți cultivați în spațiu. Cum arată „dieta marțiană” a astronauților NASA

Partenerii noștri