Live

VIDEO | Demolare ratată a unui stadion pe care a jucat și naționala României

Data publicării:

Detonare ratată într-un oraş din Statele Unite. Un stadion a rămas intact după o tentativă eşuată de demolare.

Mai multe explozii, o perdea de fum şi apoi linişte. Spectatorii adunaţi să vadă cum se năruie o arenă-simbol a oraşului Pontiac au rămas cu gura căscată când au văzut că stadionul a rezistat detonărilor.

Firma de construcţii care s-a ocupat de pregătiri dă vina pe o problemă tehnică şi spune că totul se va rezolva în decurs de câteva zile. Arena a fost construită în 1975 și nu mai era folosită de 15 ani.

Construcția Pontiac Silverdome s-a terminat în anul 1973, iar stadionul a fost inaugurat în 1975. Arena, care nu mai era folosită de 15 ani, a găzduit evenimente din wrestling (de la WrestleMania III vine, de altfel, recordul de audiență - peste 93.000 de spectatori în 1987), fotbal american (Super Bowl XVI în 1982), baschet (All-Star Game-ul din NBA în 1979 și meciurile de pe teren propriu ale echipei de NBA Detroit Pistons, din 1978 până în 1988) și 4 meciuri de la Cupa Mondială de fotbal din 1994, scrie digisport.ro.

Printre acele 4 meciuri de la turneul final găzduit de Statele Unite ale Americii se numără și unul al României lui Hagi și Gică Popescu: cel cu Elveția, pierdut de tricolori cu 1-4. La acea ediție a Cupei Mondiale, România a avut cel mai bun parcurs din istorie: în afara acestei înfrângeri, tricolorii au mai bifat două victorii: una în fața Columbiei (3-1) și una cu Statele Unite ale Americii (1-0). România a câștigat atunci Grupa A și în optimile de finală a trecut de Argentina (3-2), dar s-a oprit în sferturile de finală, eliminată de Suedia la loviturile de departajare (4-5 la penalty-uri, după 1-1 în primele 90 de minute și 2-2 după prelungiri).

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul anunță construirea a două noi stadioane: „Nicolae Dobrin” la Piteşti și „Gheorghe Hagi” la Constanţa

Președintele Rapidului, Daniel Niculae, este urmărit penal în dosarul torțelor și petardelor de pe stadion

Guvernul anunță că România este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver

Teroriștii ISIS amenință cu atacuri pe patru stadioane în Liga Campionilor și provoacă haos cu mesaje violente

Partenerii noștri