Live

Autograful lui Haaland, pentru care arbitrul Șovre a fost criticat, a fost donat centrului pentru copii cu autism. Cât valorează

Data actualizării: Data publicării:
Arbitrul Octavian Șovre a fost criticat inițial pentru că i-a cerut un autograf lui Erling Haaland chiar după meciul Manchester City - Borussia Dortmund, scor 2-1. Foto: Digi24/captură TV

Autograful unuia dintre cei mai bine cotați fotbaliști din Champions League, Erling Haaland, cerut de arbitrul orădean Octavian Șovre la finalul unui meci, a ajuns în posesia unui centru de autism din Oradea. Autograful urmează să fie scos la licitație, pentru finanțare, iar un cumpărător ar fi oferit deja 1.000 de lire sterline. De-a lungul carierei sale, Șovre a colecționat un număr impresionant de astfel de semnături și tricouri, toate fiind vândute apoi pentru acțiuni caritabile. UEFA a criticat gestul asistentului român, însă deocamdată nu a anunțat nicio sancțiune în acest caz.

Octavian Șovre: Simona, dragă, îți înmânez cartonașele astea și să fie într-un ceas bun. Să fie de ajutor.

Simona Zlibuț: Doamne ajută!

Cele două cartonașe semnate de Erling Haalland, atacantul norvegian al Borussiei Dortmund, au fost donate de Octavian Șovre centrului SOS Autism din Oradea. Pe lângă cartonașe, asistentul a oferit și o impresionantă colecție de tricouri primite de la jucători în activitatea sa internațională de peste 15 ani.

Laurențiu Danșa, președintele președinte Asociației "Cavalerii Fluierului": „Cred că vor fi foarte mulți doritori și să vadă modalitatea prin care vor fi scoase la licitație aceste autografe, precum și alte obiecte pe care le mai au și cele care le vor primi.”

Arbitrul asistent a fost filmat la finalul meciului de Champions League dintre Borussia Dortmund și Manchester City, în timp ce îi cerea un autograf atacantului norvegian. Gestul său a fost inițial criticat de presă și de UEFA, însă multe voci i-au luat apărarea arbitrului român, după ce s-a aflat că totul este în scop caritabil.

Simona Zlibuț, SOS Autism Oradea: „Eu sper ca cei de la UEFA nu vor sancționa foarte drastic. Aș vrea să se pună ei un minut în mintea părinților care avem copii cu autism.”

Alina Gherghel, coordonator centru: „Avem cinci angajați care trebuie plătiți, plus terapiile beneficiarilor, materialele cu care se lucrează sunt foarte costisitoare. Sperăm că și din acest eveniment și aceste tricouri să supraviețuim un an de zile.”

Nu este prima semnătură celebră obținută de Octavian Șovre în cariera sa de arbitru. Impresionat de scopul acestei acțiuni, cunoscutul fotbalist argentinian Lionel Messi i-a semnat nu mai puțin de nouă cartonașe.

Ciprian Fiter, fost arbitru: „Sunt N acțiuni și pentru noi este un exemplu ceea ce a făcut și cred că vom face și în continuare.”

Toate obiectele donate de asistentul Octavian Șovre vor fi scoase la licitație de 1 iunie, în cadrul unui eveniment online.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au promovat după 16 ani! ”Atmosferă sud-americană” în cel mai mare oraș din România care nu a avut echipă în Liga 1

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Crima din Oradea. Cine sunt cele două tinere care au devenit victime ale proxeneților. Părinții lor au aflat totul din presă

Noi detalii în cazul crimei de la Oradea. Vecinii sunt șocați: „Îmi e groază deja, așa ceva nu a mai fost”

Răsturnare de situație în cazul femeii din Bihor găsite moartă într-o remorcă. Bărbatul care a sunat la 112 și două femei, reținuți

Crimă șocantă în Oradea. Cadavrul unei femei a fost găsit într-un geamantan aflat în remorca dintr-o parcare de cartier

Partenerii noștri