Live

VIDEO. FC Dinamo-FCSB, 1-1. Meciul s-a jucat pe un teren execrabil

Data actualizării: Data publicării:
FC Dinamo-FCSB se joacă pe Arena Națională, unde gazonul într-o stare deplorabilă Foto: digisport.ro

Meciul Dinamo - FCSB, încheiat la egalitate, 1-1, din etapa a XV-a a Ligii I, s-a jucat, duminică, pe Arena Naţională, pe un gazon de o calitate foarte proastă. La întâlnire au asistat peste 21.000 de spectatori, din care circa 5.000 de fani ai oaspeţilor.

Derby-ul Dinamo - FCSB a fost la înălţime doar înainte să înceapă, grație coregrafiei pregătite de galeria dinamovistă.

Dinamo a deschis scorul fără să trimită vreun şut pe poartă din acţiune. Alb-roşiii au primit o lovitură de la 11 metri transformată de Salomao. FCSB a restabilit egalitatea după pauză, tot din penalty. Penedo a parat execuţia lui Gnohere, însă Florin Tănase a trimis mingea în poartă din apropiere. Gnohere a fost apoi trimis la cabine după un fault dur la Cooper.

Nicolae Dică, antrenorul FCSB, i-a criticat pe arbitri: „Nu poți, la așa joc, cu încărcătură, să rupi jocul așa, să dai roșu, dar probabil a văzut că egalasem, era păcat să câștige Steaua”.

Cu un om în plus, oamenii lui Rednic nu au reuşit să trimită niciun şut pe poarta lui Bălgrădean. Noua achiziţie, Zenke, s-a făcut de râs la o fază simplă, iar derby-ul de pe Arena Naţională s-a încheiat 1-1.

Dacă azi aveam un atacant bun puteam să câștigăm ușor”, a apreciat Mircea Rednic, antrenorul dinamoviștilor.

FCSB rămâne la două puncte în urma liderului CFR Cluj, iar Dinamo a ratat şansa de a se apropia la un punct de locurile de playoff din clasament.

ACTUALIZARE.  Partida Dinamo - FCSB s-a terminat 1-1 pe Arena Naţională. Deşi a avut om în plus aproape o repriză, după eliminarea lui Gnohere, Dinamo nu a putut profita şi a obţinut doar un punct în derby-ul cu FCSB. 

În urma acestui rezultat, FCSB rămâne pe locul 2 în clasament, cu 28 de puncte, la două puncte de liderul CFR Cluj. Dinamo acumulează 17 puncte şi ocupă locul 9.

În etapa viitoare, Dinamo va juca acasă cu Gaz Metan Mediaș, în timp ce FCSB va întâlni Politehnica Iași în deplasare.

Gazonul a fost marea problemă a jucătorilor. Suprafața de joc de pe cel mai mare și cel mai modern stadion al țării a arătat ca o plajă, plin de nisip, scrie digisport.ro.

„Nu înțeleg de ce am jucat aici. E păcat că un derby se joacă pe un astfel de teren, nu ne ajută nici pe noi, nici pe Dinamo”, a declarat Filipe Teixeira, de la FCSB.

Fotbalistul FCSB Florin Tănase a declarat, duminică seară, după derby-ul Dinamo – FCSB, scor 1-1, că rezultatul este echitabil şi mulţumitor având în vedere desfăşurarea jocului. El consideră că Dinamo este o echipă bună şi va ajunge în play-off-ul Ligii I.

„Un rezultat echitabil. Ne pare rău că nu am obţinut victoria, aveam nevoie de trei puncte, dar ţinând cont de ce s-a întâmplat pe teren, e un rezultat mulţumitor”, a spus jucătorul echipei FCSB, la Digi Sport.

Tănase a precizat că se bucură că a reparat greşeala lui Gnohere şi a marcat pentru 1-1.

„Îi văd în play-odff pe Dinamo, au o echipă bună din ce am simţit azi pe teren. Părerea mea e că vor ajunge în play-off”, a mai afirmat jucătorul.

ACTUALIZARE. Un incident pe teren: meciul este întrerupt câteva secunde, după ce un spectator a intrat pe teren. Acesta a fost rapid imobilizat şi scos în afara suprafeţei de joc, scrie digisport.ro.

ACTUALIZARE. Gnohere este eliminat. Golgheterul roş-albaştrilor a primit direct cartonaşul roşu, după o intrare dură la mijlocul terenului. 

Foto: digisport.ro

ACTUALIZARE. În minutul 46 se dictează penalty pentru FCSB. Cooper l-a faultat în careu pe Florin Tănase. Penalty-ul este însă ratat. Gnohere a executat slab, iar Penedo a reuşit să respingă şutul francezului. Florin Tănase vine însă pe urmărire şi trimite în poartă mingea respinsă de Penedo, la penalty-ul lui Gnohere. Este 1-1 în partida FC Dinamo-Steaua, pe Arena Națională.

ACTUALIZARE. Dinamo conduce FCSB cu scorul de 1-0 la pauză, în etapa a XV-a a Ligii I, în derbiul care se dispută pe Arena Naţională.

În mintul 38, Kovacs a dictat penalti pentru Dinamo, în urma unui fault al lui Bălgrădean asupra lui Daniel Popa. Salomao a transformat lovitura de la 11 metri, în minutul 40.

Căpitanul dinamoviştilor, Dan Nistor, a fost nevoit să părăsească terenul după gol, accidentat. El a fost înlocuit de Neicuţescu.


Înaintea meciului, doi tenori au interpretat melodii patriotice, între care „Treceţi batalioane române Carpaţii”, iar galeria dinamovistă a afişat o scenografie legată de Primul Război Mondial, de la încheierea căruia se împlinesc 100 de ani.

Scenografie dedicată Primului Război Mondial la meciul Dinamo-FCSB Foto: digisport.ro

Fanii celor două echipe au aruncat cu torţe şi petarde pe teren înaintea partidei, relatează News.ro.

Confruntarea e una de o importanţă uriaşă, pe lângă orgolii existând o miză  mare şi din punct de vedere al clasamentului. O victorie a lui Dinamo o lasă pe FCSB cu abia a treia şansă la titlu, în timp ce un succes al roş-albaştrilor ar diminua serios şansele la play-off pentru echipa din Ştefan cel Mare. Se anunţă, astfel, un derby în adevăratul sens al cuvântului, într-o atmosferă deosebită, dar, din păcate, pe un gazon sub orice critică, scrie digisport.ro.

LIVE TEXT, AICI.

Evoluează următoarele echipe:

Dinamo: Penedo - Sorescu, M. Popescu, Katsikas, Popovici - Gomelt - Hanca, Cooper, Nistor, Salomao - Popa. Antrenor Mircea Rednic;

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planici, Filip, Stan - Nedelcu, Teixeira - Man, Moruţan, Tănase - Gnohere. Antrenor Nicolae Dică.

Arbitrul Istvan Kovacs conduce la centru partida Dinamo – FCSB, ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene.

Arbitru de rezervă este Marian Barbu, iar observatori Aron Huzu şi Paul Mincu.

Gazonul de pe Arena Națională s-a deteriorat grav după Cupa Centenarului Marii Uniri, organizată de Federația Română de Fotbal în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2018. 3500 de copii au călcat din plin gazonul în cele patru zile în care s-au disputat partidele, astfel că acesta până la urmă a cedat. Asta în condițiile în care gazonul oricum nu se prezenta în condiții bune nici înainte. După întâlnirea România-Serbia, din Liga Națiunilor, scor 0-0, Ciprian Tătărușanu (32 de ani) a răbufnit. „Din nou a apărut problema gazonului, care a fost execrabil. Înainte de meci, toată lumea a spus că avem un gazon perfect, dar cred că a fost cel mai prost gazon pe care am jucat vreodată! Mult mai rău decât înainte. Nu ați văzut? Nici nu se putea sta în picioare! Se rupea din toate părțile. Dar, ce putem să facem noi, jucătorii? Jucăm... Mai bine nu mai vorbesc”, a spus Ciprian Tătărușanu, după meci.

Arena Naţională tinde să intre în Cartea Recordurilor. În cei 7 ani de la inaugurare, gazonul a fost schimbat de nouă ori. Şi nici acum n-a fost cu noroc.

Citiți mai mult aici: Noi probleme pe Arena Naţională. Noul gazon, montat pentru meciul România-Serbia, nu a rezistat nici trei săptămâni

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dinamo a câştigat derbiul după ce Steaua a deschis scorul

REZUMAT VIDEO. DINAMO-STEAUA, primul derby din play-off încheiat la egalitate

Partenerii noștri