Live

VIDEO. Primul stadion demontabil

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Fenwick Iribarren Architects

Primul stadion demontabil, în care încap 40.000 de oameni, se va construi în Qatar peste doi ani. Ţara arabă se pregăteşte pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2022.

Foto: Fenwick Iribarren Architects

(sursa foto: Fenwick Iribarren Architects)

Pentru giganticul stadion Ras Abu Aboud, care va fi amplasat în Doha, autorităţile arabe au apelat la o firmă de arhitecţi din Spania, Fenwick Iribarren Architects. Aceştia au găsit o modalitate prin care să poată dezmembra şi transporta uşor construcţia.

Foto: Fenwick Iribarren Architects

Vor folosi materiale reutilizabile şi containere maritime, în care vor monta scaune detaşabile, standuri cu alimente şi băuturi şi toalete. Clădirea va ocupa o suprafaţă de 450.000 de metri pătraţi, va produce mai puţine deşeuri şi va emite mai puţin carbon.

Ar trebui să fie gata în 2020, cu doi ani înainte de Cupa Mondială, şi va putea găzdui aproximativ 40.000 de spectatori, plus spaţii comerciale. Iar după ce competiţia se va încheia, întreaga structură poate fi dezmembrată şi relocată pentru un stadion de aceeaşi mărime sau săli de dimensiuni mai mici.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24,  în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.  Arhiva emisiunii, aici.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O sportivă de 81 de ani din Cluj-Napoca a câștigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha

Liderii celor mai sărace țări cer ajutor la Doha. La conferință nu a fost prezent însă niciun stat bogat, decât Qatar care e gazdă

VIDEO Sfidare față de regimul iranian. Fanii și jucătorii naționalei de fotbal au huiduit și au refuzat să cânte imnul la CM din Qatar

Pe un stadion amenajat doar pentru ei, mii de muncitori migranți au urmărit primul meci de la Cupa Mondială

Partenerii noștri