Live

Ministrul francez al Sporturilor, de origine română, a fost evacuat de pe stadion

Data publicării:

Ministrul francez al Sporturilor, de origine română, a fost evacuat de pe un stadion de lângă Paris, după ce a fost ţinta insultelor suporterilor. 

Incidentele au avut loc în timpul unui meci de fotbal din liga a treia la care asista și Roxana Mărăcineanu.

Fanii au observat prezența ministrului sporturilor, au început să scandeze tot felul de lozinci, să o insulte pe româncă și chiar să arunce cu un pahar cu lichid în ea.

Potrivit publicației Le Point, suporterii prezenți pe stadion au început să o jignească pe Roxana Mărăcineanu, urlând și țipând: "Toată lumea urăște ministrul" și "Aici, nu este nimeni de partea lui Macron, așa că urcă-te în mașină și pleacă".

La pauza meciului, fosta campioană europeană și mondială la 200 metri spate a încercat să discute cu unul dintre contestatari printre gratiile gardului, însă atmosfera s-a încins și mai tare, iar suporterii au început să arunce cu apă. În cele din urmă, Roxana Mărăcineanu a plecat de la stadion.

"S-a format un efect de turmă, s-a înrăutățit situația, la fel ca în momentele când se striga demisia lui Macron, astfel că poliția a decis ca aceasta (n.red. - ministrul francez al Sporturilor) să plece de la stadion", au mai notat jurnaliștii francezi.

Roxana Mărăcineanu a oferit o declarație celor de la Le Parisien, cărora le-a explicat motivul din cauza căruia a fost prezentă pe stadion, la meci: "Am fost chemată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis. Am venit aici pentru a vorbi cu cei de la club, pentru că aceștia sunt oameni care apără valorile în care mă identific și eu. E situat la doar câțiva pași de inima Olimpiadei pe care Parisul o va organiza în 2024 și vreau să îi susțin. Mă voi întoarce ...".

Ministrul trebuia să meargă să viziteze o pârtie de ski care va găzdui Campionatul Mondial, în Val-d'Isère, în acest weekend, dar a fost obligată să anuleze vizita din cauza unei greve la SNCF.

Roxana Mărăcineanu, fostă înotătoare, a fost numită ministrul Sporturilor de către președintele Emmanuel Macron în septembrie 2018. Ea s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti şi a emigrat în Hexagon în 1984.

Editor web: C.T.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

Macron reia subiectul trimiterii de trupe în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. "Ce securitate va mai fi pentru România, R. Moldova?"

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Proteste violente în Franța. Zeci de persoane arestate la Paris. Magazine sparte, forțele de ordine intervin cu gaze lacrimogene

Partenerii noștri