Live

„Un moment tragic”. Reacții virulente la Cupa Mondială după ce emirul Qatarului l-a îmbrăcat pe Messi într-o mantie tradițională arabă

Data actualizării: Data publicării:
Emirul Qatarului l-a îmbrăcat pe Lionel Messi cu un bisht, o mantie tradițională arabă, după victoria Argentinei la Cupa Mondială. Foto: Profimedia Images

Controversată de la bun început, ediția Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar a produs un nou scandal după finala Argentina-Franța, câștigată de naționala argentiniană după un meci „de infarct” încheiat la lovituri de departajare – unul dintre cele mai importante câștiguri de imagine după investiția de 220 de miliarde de dolari făcută de Qatar a fost reprezentat de fotografiile cu starul argentinian Lionel Messi îmbrăcat într-o mantie tradițională arabă (bisht), relatează The Guardian.

Lionel Messi a fost acoperit de mantia arabă chiar de emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani înainte ca sportivul să ridice trofeul.

Mantia a acoperit tricoul Argentinei purtat de Messi, inclusiv blazonul național, iar The Guardian comentează că acest gest al emirului a fost menit să arate cui a aparținut acest Campionat Mondial și ca imaginile cu Messi ridicând trofeul purtând mantia tradițională arabă să rămână în istorie.

Gestul emirului a fost făcut în prezența președintelui FIFA, Gianni Infantino, care a privit zâmbind momentul.

Gestul emirului a provocat reacții mixte – pe rețelele sociale, qatarezii au apreciat momentul văzându-l ca pe o formă de respect pentru țară și pentru lumea arabă, însă unii utilizatori de Twitter din Occident l-au criticat dur.

Comentatorul BBC Pablo Zabaleta s-a întrebat pe Twitter: „De ce făcut-o? Nu există niciun motiv să faci așa ceva”. De asemenea, Gary Lineker a comentat: „E rușinos că i-au acoperit tricoul”, calificând momentul drept unul „tragic”.

Mantia „bisht” a fost pusă pe Lionel Messi după ce Argentina a învins Franța în finala Cupei Mondiale la lovituri de departajare, după o finală captivantă care s-a încheiat cu scorul de 3-3. Messi a dat două goluri și a înscris și la penalti-uri, iar Argentina a câștigat primul său trofeu după 1986.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rămăşiţele superstarului Maradona ar putea ajunge într-un mausoleu la Buenos Aires

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

Macron reia subiectul trimiterii de trupe în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. "Ce securitate va mai fi pentru România, R. Moldova?"

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Partenerii noștri