Live

FOTO. SCM Craiova a câştigat Cupa EHF la handbal feminin

Data actualizării: Data publicării:

SCM Craiova a cucerit Cupa EHF la handbal feminin, după ce a învins formaţia norvegiană Vipers Kristiansand cu scorul de 30-25 (19-12), vineri seara, în Sala Polivalentă din Craiova, în manşa a doua a finalei.

Galerie FOTO: INQUAM PHOTOS - Bogdan Danescu

Peste 3.500 de spectatori au încurajat echipa craioveană şi au oferit un spectacol unic în faţa favoritelor. 

În tur, Vipers s-a impus cu scorul de 26-22 (12-10), astfel că la general, scorul este de 52-51 în favoarea SCM Craiova, care cucereşte astfel trofeul.

SCM Craiova s-a calificat în premieră în finală, după 23-22 şi 18-18 cu Kastamonu (Turcia), iar Vipers a trecut de Viborg HK (31-34 şi 29-23). În sferturi, SCM a eliminat formaţia rusă Lada Togliatti (23-25 şi 26-23), în timp ce Kastamonu a trecut de HC Zalău (28-29 şi 27-24).

HC Zalău s-a calificat în sferturi de pe locul 2 în grupa D (8 puncte), obţinute din disputele cu Larvik HK, Hoors HK şi Banik Most, iar SCM Craiova a fost tot pe poziţia a doua (8 puncte) în grupa A, din care au mai făcut parte Brest Bretagne Handball, Kuban Krasnodar şi Randers HK.

SCM Craiova a jucat finala Cupei EHF după ce a început competiţia în turul 3, în care a eliminat formaţia ungară DVSC Debrecen.

Deţinătoarea trofeului este formaţia rusă Rostov-Don, care în această stagiune joacă în Liga Campionilor.

O echipă românească feminină a revenit în finala Cupei EHF (fostă IHF), după 25 de ani, în 1993 Rapid Bucureşti cucerind trofeul.

Surse: News.ro, Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri