Live

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
În optimile turneului de la Madrid, Halep va juca cu învingătoarea dintre Elise Mertens şi Elena Rîbakina. Foto: Profimedia Images

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis de la Madrid, după ce a învins-o fără emoţii, într-o oră şi 19 minute, pe jucătoarea Saisai Zheng, din China, locul 57 WTA, cu 6-0, 6-4.

Update: Simona Halep va juca în optimi cu jucătoarea belgiană Elise Mertens (16 WTA)

Primul set al confruntării cu Zheng a fost, conform Agerpres, fără istoric (6-0), la fel ca la partida din turul anterior, cu Sara Sorribes Tormo.

În setul al doilea, românca a avut 3-0, dar apoi a început să facă erori neforţate şi chinezoaica s-a apropiat la 3-2. Halep a trecut peste momentul de slăbiciune şi s-a desprins la 5-2, a ratat o minge de meci, dar apoi erorile au făcut ca adversara să se apropie pe tabela la 5-4.

În cele din urmă, Halep a câştigat şi setul secund cu 6-4.

Halep a avut procentaje net superioare la ambele servicii, 19-11 la mingile direct câştigătoare, dar şi mai multe erori neprovocate 24-23.

Românca şi-a asigurat un cec de 34.048 euro şi 120 de puncte WTA. Turneul de la Madrid este dotat cu premii totale de 2.549.105 euro.

Halep este la a treia victorie în tot atâtea meciuri cu Zheng (27 ani, 57 WTA), după ce în 2015 se impunea în semifinale la Shenzhen, cu 6-2, 6-3, iar î 2018 câştiga în turul al doilea la Wimbledon, cu 7-5, 6-0.

În turul următor, Halep va juca cu învingătoarea dintre belgianca Elise Mertens (cap de serie numărul 13) şi kazaha Elena Rîbakina.

Simona Halep a câştigat de două ori turneul de la Madrid, în 2016 şi 2017, dar a disputat şi alte două finale, una pierdută în 2014 în faţa rusoaicei Maria Şarapova şi alta în 2019, cedată în faţa olandezei Kiki Bertens.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Simona Halep nu va juca împotriva Ucrainei în turneul Billie Jean King Cup din SUA. Explicațiile Federației Române de Tenis

Partenerii noștri