Live

C. T. Popescu: Meciul a arătat ce acumulări excepţionale a realizat Simona Halep psihologic, tactic şi tehnic

Data actualizării: Data publicării:

Meciul din această seară a fost unul tensionat, care a arătat ce acumulări excepţionale a realizat Simona Halep anul trecut în plan psihologic, tactic şi tehnic, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu, după calificarea sportivei în semifinalele turneului de la Indian Wells. 

„Un meci foarte tensionat. Mi-a intins şi mie nervii Simona în noaptea asta. O victorie foarte preţioasă în ciuda locului 51 pe care îl ocupă Martic. O ştiu pe Martic, am şi scris de ea, e o jucătoare extrem de talentată care din păcate a avut parte de accidentări care au ţinut-o mult dincolo de teren. E cea mai dificilă adversară a Simonei aici la Indian Wells.

A mai fost ceva, vântul foarte puternic, care alterează jocul şi reduce din diferenţa valorică între jucătoare. Aşa se întâmplă în condiţii de vânt.
Simona a avut un moment de clătinare la 5-5 după ce a revenit de la 2-5 în setul doi, s-a produs ceva straniu acolo. Avea punctul în mână şi parcă i-a fost teamă să lovească deciziv. A scăpat-o pe Martic acolo şi a pierdut setul. Am fost îngrijorat în setul 3 de ce se va întâmpla mai ales după game-ul al doilea. Primul game l-a câştigat Simona la serviciu şi în game-ul al doilea a avut 4 mingi de break şi nu a reuşit să facă niciuna. Martic a egalat la 1.

Un astfel de game cântăreşte extrem de greu. Se încarcă negativ. A ajuns la 3-1 Martic. Şi aici din nou am văzut ceea ce o deosebeşte pe Simona 2018 de Simona de anul trecut. Se simte rezistenţa ei în faţa situaţiilor critice, dificile, când este condusă. Are acum acea coajă foarte puternică pe care a adunat-o în meciurile epice pe care i le ştim din anul acesta şi a reuşit să se coordoneze. Până atunci s-a bătut parte în parte cu Martic.

Dreapta lui Martic e foarte bună, eficientă. Simona s-a încăpăţânat să joace stânga-dreapta, dar de la 3-1 s-a apucat cu luciditate să îi toace reverul cu răbdare şi jocul s-a destrămat, jocul croatei din pricina insistenţei acesteia tactice cu lovitura pe rever, schimburi în cross în special, care până la urmă au destabilizat-o pe Martic.
De la 3-3 Martic nu a mai opus multă rezistenţă.

Încă o probă de ce înseamnă Simona Halep în 2018, ce acumulări excepţionale a realizat anul trecut în plan psihologic, tactic şi tehnic. Hai să ne uităm la serviciul Simonei. A făcut o singură dublă greşeală. A servit bine, un serviciu pe care nici nu îl visa Simona acum 1 an şi ceva. Încă un meci care se adună la zestrea tactică şi psihologică a Simonei.

Simona e numărul 1 mondial şi are un joc de număr unu”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: Halep va rămâne o perioadă lungă pe locul I WTA, depăşindu-le pe Clijsters şi Şarapova

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep a primit wild card pentru Trophee Clarins, turneu care va avea loc la Paris

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Partenerii noștri