Live

Încă un meci câștigat greu de Halep la Praga. Simona s-a calificat în sferturi

Data publicării:
Simona Halep s-a infectat cu noul coronavirus. Foto: Profimedia

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a calificat cu dificultate în sferturile de finală ale turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 202.250 dolari, joi, după ce a învins-o pe cehoaica Barbora Krejcikova, cu 3-6, 7-5, 6-2, potrivit Agerpres.

Halep (28 ani), numărul doi mondial, a obţinut victoria după două ore şi 5 minute în faţa unei adversare modeste, Krejcikova (24 ani) fiind pe locul 118 în ierarhia WTA.

Halep a început cu break şi a condus cu 2-1, dar şi-a făcut o singură dată serviciul în primul set, în care a fost departe de valoare, cedând cu 3-6.

Românca a jucat mai bine în setul secund, a avut 3-1 şi 5-2, dar a a început să greşească mult şi Krejcikova a egalat, 5-5, însă Halep găsit resurse să încheie cu 7-5, fructificând a şasea minge de set.

Halep, care a primit îngrijiri medicale înaintea setului decisiv, a început rău, fiind condusă cu 2-0, dar după ce a salvat o minge de 0-3 a jucat din ce în ce mai bine şi a reuşit şase ghemuri consecutive (6-2), câştigând partida.

Citiți și: 
Simona Halep, victorie dificilă în primul tur la Praga, după o pauză de aproape 6 luni

Simona Halep a comis nu mai puţin de 10 duble greşeli în acest meci, faţă de 3 ale adversarei. La capitolul winners, românca a avut 21, iar cehoaica 30. Krejcikova a făcut, însă, mai multe erori neforţate (26 Simona, 34 Barbora).

Cele două jucătoare s-au mai înfruntat în 2016, la Bucureşti, în primul tur, când Halep s-a impus tot în trei seturi, cu 3-6, 6-1, 6-1.

Halep şi-a asigurat un cec de 5.000 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta în premieră pe poloneza Magdalena Frech (22 ani, 174 WTA), venită din postura de ''lucky loser'', care a dispus joi de olandeza Arantxa Rus cu 6-3, 2-6, 6-4.

Tot joi, în optimi, Irina Begu va întâlni şi ea o ''lucky loser'', elveţianca Leonie Kung.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Simona Halep nu va juca împotriva Ucrainei în turneul Billie Jean King Cup din SUA. Explicațiile Federației Române de Tenis

Partenerii noștri