Live

Jucătorul de tenis Petru-Alexandru Luncanu, suspendat 5 ani pentru meciuri trucate. Sportivul a refuzat verificarea telefonului mobil

Data actualizării: Data publicării:
Jucătorul de tenis Petru-Alexandru Luncanu, suspendat 5 ani pentru meciuri trucate. Foto: Facebook

Tenismenul român Petru-Alexandru Luncanu (34 ani) a fost suspendat pe o perioadă de cinci ani pentru multiple încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis (TACP), a confirmat, vineri, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Cazul a fost judecat de ofiţerul independent de audieri anticorupţie Raj Parker, care a menţinut cinci din cele cinci acuzaţii formulate de ITIA legate de trucarea de meciuri în perioada 2017-2021, precum şi lipsă de cooperare cu ancheta ITIA în 2022.

Parker a evidenţiat că Luncanu, a cărui cea mai bună clasare în ierarhia ATP de simplu a fost locul 304 în 2009, a încălcat TACP prin manipularea sau influenţarea mai multor aspecte la unele meciuri, facilitând direct sau indirect pariuri pe aceste partide.

De asemenea, Luncanu şi-a retras acceptul de a-i fi analizat telefonul mobil cerut de anchetatorul ITIA, potrivit Agerpres.

Luncanu, care a respins toate acuzaţiile, nu va avea voie să joace, să antreneze sau să asiste la orice eveniment din tenis organizat sau desfăşurat sub egida forurilor internaţionale din tenis până la data de 8 iunie 2028. Jucătorul a fost amendat şi cu suma de 40.000 de dolari.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Decizia luată de Anamaria Prodan, după ce a fost sunată de Reghe în ziua în care și-a pus la punct detaliile pentru nuntă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Drake a pierdut mai bine de jumătate de milion de euro la pariuri sportive

Simona Halep a ajuns la Lausanne, unde încep audierile TAS. Nu va face declaraţii până la încheierea audierilor

Comitetul Olimpic Rus a fost suspendat de CIO: „Participarea sportivilor ruși sub drapel neutru la JO de la Paris rămâne incertă”

Ce decizii au luat firmele prezente în Israel după izbucnirea conflictului armat cu gruparea Hamas

Partenerii noștri