Ce decizii au luat firmele prezente în Israel după izbucnirea conflictului armat cu gruparea Hamas

Data publicării:
profimedia-0812511755
Sursa foto: Profimedia Images

Companiile prezente în Israel s-au văzut nevoite să-și regândească operațiunile după izbucnirea conflictului armat, declanșat sâmbătă dimineață odată cu atacul cu rachete trase din Fâșia Gaza. Unele activități au fost închise, mai multe companii aeriene și-au suspendat zborurile directe către Tel Aviv, iar gigantul bancar Morgan Stanley le-a transmis angajaților să lucreze de acasă, scrie Reuters.

Mai multe companii globale, prezente în Israel fie cu birouri, fie doar cu legături, s-au văzut nevoite să-și regândească activitățile, în contextul conflictului armat izbucnit în weekend.

De la companii aeriene la bănci - americane, europene sau asiatice - Reuters a făcut o listă cu principalele decizii luate.

Compania aeriană Delta Air Lines a decis să anuleze zborurile operate la Tel Aviv până pe 31 octombrie, deoarece monitorizează evenimentele din regiune. Compania aeriană El Al a declarat că va efectua mai multe zboruri pentru a duce rezerviștii înapoi în Israel, pentru a ajuta astfel la cea mai mare mobilizare din istoria țării.

Operatorul de croazieră Royal Caribbean a declarat că modifică itinerariile din zonă și și-a anunțat clienții despre acest lucru.  De asemenea, operatorul de croazieră Carnival a declarat că nu va mai face escale în porturile din Israel în acest moment.

Compania Norwegian Cruise Line Holdings a declarat că a modificat sau a redirecționat cursele care vizitează Israelul în octombrie și va urmări atent cum evoluează situații.

Chevron suspendă activitatea pe un câmp de gaze naturale

În domeniul petrolier, Chevron, al doilea cel mai mare producător de petrol și gaze din SUA a fost sfătuit de Ministerul Energiei din Israel să închidă câmpul de gaze naturale Tamar din largul coastei de nord a țării, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei.

În ceea ce privește băncile, JPMorgan Chase le-a cerut celor peste 200 de angajați din Israel să lucreze de acasă, potrivit unor surse citate de Reuters.  De asemenea, angajații băncii Goldman Sachs de la biroul din Tel Aviv și cei ai Morgan Stanley au fost rugați să facă același lucru. 

Biroul din Tel Aviv al Bank of America va rămâne închis deocamdată, iar banca va continua să monitorizeze îndeaproape situația locală în zilele următoare, potrivit unei note interne, consultate de Reuters.

Citigroup, al cărui site local a declarat că are cea mai mare prezență dintre instituțiile financiare străine în Israel, a oferit flexibilitate pentru personalul din țară pentru a lucra de acasă sau de la birou, a declarat o sursă pentru Reuters.

În domeniul livrărilor, FedEx și-a suspendat serviciile pe teritoriul israelian, iar UPS a suspendat temporar zborurile în și din Israel. UPS a declarat că are planuri de urgență pentru a muta expedierile care se află deja în Israel către destinațiile lor cât mai repede posibil în condiții de siguranță.

Decizii și la nivelul firmelor tech

În domeniul tehnologiei, Nvidia, cel mai mare producător mondial de cipuri utilizate pentru inteligența artificială și grafica pe calculator a declarat că a anulat un summit privind inteligența artificială programat pentru săptămâna viitoare la Tel Aviv.

La categoria consum și retail, compania de îmbrăcăminte H&M a declarat că partenerul său local de franciză a închis temporar toate magazinele din Israel.

“Magazinele noastre vor rămâne închise temporar, iar termenele de returnare vor fi prelungite cu 30 de zile de la redeschiderea lor”, se arată și într-un mesaj de pe site-ul Inditex din Israel, care în proprietate mărci ca Zara, Bershka sau Massimo Dutti. 

Cel mai mare retailer de modă din lume are 84 de magazine în Israel, toate operate în regim de franciză.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri