Live

„Radwanska s-a jucat cu nervii Simonei Halep”. Ce scrie presa internațională despre eliminarea liderului WTA

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Ediţia online a cotidianului L'Equipe a scris, sâmbără, că poloneza Agnieszka Radwanska s-a jucat cu nervii Simonei Halep, în meciul pe care jucătoarea poloneză l-a câştigat în turul al treilea al Miami Open.

Citiţi şi:  Ce urmează pentru Simona Halep, după înfrângerea de la Miami Open?

"Poloneza a întors o situaţie dificilă din începutul partidei. Condusă cu 1-0 la seturi apoi cu 2-0 în al treilea set, Radwanska a făcut să se năruie jocul româncei, care şi-a multiplicat erorile directe. Radwanska s-a jucat des cu nervii adversarei ei, variind loviturile, folosind <slice-ul> de rever. Defensiva împotriva forţei. O minge care vine neîncetat în terenul advers, penturu a forţa jucarea unei lovituri suplimentare şi comiterea de greşeli. Fosta numărul 2 mondial a încercat să spargă jocul Simonei Halep cu lovituri ca lobul de la 3-3, în decisiv, după ce a atras-o în capcană cu o scurtă la fileu. Halep s-a enervat, Halep s-a agasat. Şi Halep s-a văzut condusă cu 4-3. Poloneza a făcut break-ul ghemul următor, după o nouă lovitură cu dreapta a adversarei, care s-a oprit în fileu, apoi şi-a oferit prima minge de meci, după o defensivă şi o acoperire a terenului excepţionale şi o nouă lovitură de dreapta în fileu. Şi nu a avut nevoie decât de una (n.r. - minge de meci). La 29 de ani, este a doua oară după 2012, când Radwasnka face să cadă numărul 1 mondial. Atunci a fost Caroline Wozniacki", a scris lequipe.fr, citat de News.ro.

Campioana din 2012, Agnieszka Radwanska, a spulberat-o pe Simona Halep la Miami Open, revenindu-și după un set pierdut și eliminând-o pe nr. 1 mondial. În ciuda faptului că nu mai înregistrase victorii din ianuarie, nr.30 WTA și-a reintrat în formă, câștigând cu 3-6, 6-2, 6-3, și administrându-i lui Halep prima ei înfrângere suferită vreodată la Miami din partea unei jucătoare din afara Top 20, scrie site-ul WTA.

Este o victorie foarte importantă pentru Radwanska. Este pentru a doua oară în carieră când Radwanska reușește să învingă un lider mondial și prima oară din 2012 încoace, arată Radio Polonia.

Radwanska o ia prin surprindere pe Halep, titrează agenția Reuters. Este al doilea turneu la rând în care românca nu reușește să ajungă în finală. A fost eliminată și de la Indian Wells de cea care a câștigat în cele din urmă turneul, japoneza Naomi Osaka, notează agenția.

Liderul mondial a fost scoasă în afara competiției de poloneza Radwanska, anunță și AFP, în timp ce Associated Press menționează că înfrângerea pică greu pentru Simona Halep.

Citiți și:  Halep, învinsă de poloneza Radwanska la Miami 2018. De ce a pierdut Simona

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu 3-6, 6-2, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 32, în turul al treilea al Miami Open.

Halep a jucat anul trecut în sferturi la Miami, când a fost eliminată de britanica Johanna Konta, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. Cea mai bună performanţă înregistrată în Florida de liderul WTA a fost în 2015, când a ajuns în semifinale, fază în care a fost învinsă de americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5.

Pentru Simona Halep, prima parte a sezonului de simplu, cea pe hard, s-a încheiat. Urmează sezonul pe zgură, pe care ea îl va începe, din 23 aprilie, la Stuttgart. În ciuda înfrângerii de sâmbătă, locul I pe care îl ocupă Halep în clasamentul WTA nu este în pericol în următoarea lună.

Citiți și:  Ziua în care au pierdut liderii. Federer, învins de un jucător de pe locul 175 ATP

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep a primit wild card pentru Trophee Clarins, turneu care va avea loc la Paris

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Partenerii noștri