Halep, învinsă de poloneza Radwanska la Miami 2018. De ce a pierdut Simona

Data actualizării: Data publicării:
halep radwanska pentru turul 3 getty
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep părăseşte competiţia de simplu de la Miami după ce a pierdut partida contra polonezei Agnieszka Radwanska în turul al treilea al turneului. Nu a fost însă singura surpriză de sâmbătă de la Miami: și Roger Federer a fost eliminat din primul meci de ocupantul locului 175 ATP!

halep radwanska pentru turul 3 getty
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu 3-6, 6-2, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 32, în turul al treilea al Miami Open.

Citiți și:  Ziua în care pierd liderii. Federer, învins de un jucător de 21 de ani de pe locul 175 ATP

În primul set, Simona Halep a jucat mai bine decât a făcut-o în ultimele două partide, cu Naomi Osaka şi cu Oceane Dodin, dar evoluţia româncei fost destul de oscilantă, comentează News.ro. Două ghemuri bune, apoi unul-două mai slabe, urmate de altele mai reuşite şi iar altele slabe. Halep a fost agresivă, a condus jocul fără să aştepte greşeala de dincolo de fileu, a căutat marginile laterale ale terenului şi şi-a pus sub presiune rivala. Lucrurile bune au fost peste cele rele, în această parte a jocului, dar acest raport se va schimba repede, după primul set.

Ca de obicei, fără un motiv serios, Halep a intrat în zona negativă a personalităţii ei, în setul al doilea, după un ghem slab făcut pe propriul serviciu, la 0-1. Aşa au apărut nervii, nerăbdarea, care au dus la soluţii nepotrivite şi numeroase greşeli în evoluţia liderului WTA (44-18 erori neforţate, 31-13 puncte câştigătoare).

Radwanska a făcut jocul ei caracteristic, defensiv, tehnic, cu ruperi de ritm, cu mingi apropiate de linia de fund a terenului, şi-a pus adersara să muncească pentru fiecare punct, neoferind cadouri. În plus faţă de Simona Halep, poloneza a fost calmă, indiferent de scorul de pe tabelă, iar liniştea cu care a abordat fiecare punct a ajutat-o să triumfe.

Halep s-a distanţat la început la 2-0, după un break în ghemul secund. Radwanska a răspuns cu rebreak, la fel românca, înainte de a urca scorul la 4-1. Poloneza a reuşit două ghemuri la rând, apoi Halep a făcut acelaşi lucru şi şi-a trecut setul în palmares, cu 6-3, după 32 de minute.

Aproape nimic din ceea ce a fost bine realizat de Halep în primul set nu s-a mai regăsit în al doilea, şi pe fondul unui joc superior al adversarei. Radwanska a fost mai precisă, corectându-şi în special serviciul, unul slab până atunci. Cu patru ghemuri câştigate la rând, jucătoarea poloneză şi-a pus opţiunea clară pe câştigarea setului, chiar dacă Halep a avut o răbufnire, reducând scorul la 2-4. A fost prea puţin pentru sportiva română, care s-a înclinat cu 2-6, după o oră şi două minute.

Decisivul a fost început mai bine de Halep, cu un joc mai apropiat de ceea ce a prestat în prima parte. Ea a avut 2-0, după un break la debut, dar din nou propriile greşeli şi evoluţia de calitate a polonezei au anulat avantajul şi înclinat balanţa de cealaltă parte. Sportiva din Polonia a câştigat şase din următoarele şapte ghemuri şi s-a impus cu 6-3, după o oră şi 44 de minute de joc.

„Nu te poți pune cu mișcările ei de ninja”, este comentariul referitor la Radwanska postat pe contul de Twitter al Miami Open.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Așa se face că turneul de la Miami mai aduce o eliminare surprinzătoare, chiar a numărului 1 mondial.

Citiți și: Primele declarații și explicații. Sinceritate la Halep, eleganță la Radwanska

L'Equipe: Radwanska s-a jucat cu nervii Simonei Halep. Ce scrie presa internațională

Radwanska va evolua în optimi cu letona Anastasija Sevastova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 20, sau Victoria Azarenka din Belarus, locul 185 WTA, beneficiară a unui wild card. (UPDATE. Azarenka va fi adversara polonezei Radwanka în etapa următoare. Ea a reușit performanța de a o elimina pe Sevastova, într-un meci de două ore și 10 minute, încheiat cu 3-6, 6-4, 6-1).

Premiul pentru participarea în turul trei pe tabloul de simplu la Miami Open este de 47.170 de dolari şi 65 de puncte.

Citiți și: Ce urmează pentru Simona Halep?

Pentru Simona Halep, prima parte a sezonului de simplu, cea pe hard, s-a încheiat. Urmează sezonul pe zgură, pe care ea îl va începe, din 23 aprilie, la Stuttgart. Și unde nu o va întâlni pe Caroline Wozniacki, principala sa competitoare în lupta de a se menține pe locul 1 mondial.

Citiți și: Strategia lui Wozniacki pentru a evita o întâlnire cu Halep la începutul sezonului pe zgură

În ciuda înfrângerii de sâmbătă, locul I pe care îl ocupă Halep în clasamentul WTA nu este în pericol în următoarea lună. Ea are un avans de 1.350 de puncte în fața lui Wozniacki, și daneza fiind eliminată deja de la Miami.

Simona nu părăsește însă terenul de la Miami. Ea rămâne acum, alături de Irina Begu, în competiția de la dublu. Sunt singurele reprezentante din România, după ce Raluca Olaru, care făcea pereche cu Olga Sevciuc, a fost eliminată sâmbătă, iar Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, vineri noapte.

În competiția de la simplu mai rămâne deocamdată Monica Niculescu, nr. 70 WTA. Și ea are însă sâmbătă noapte un meci greu, cu americana Sloane Stephens, locul 12 WTA. (UPDATE. Monica Niculescu a fost nevoită să abandoneze în setul decisiv, din cauza unor probleme medicale)

Serena, Osaka, Wozniacki, Simona. Eliminări de răsunet la Miami


LIVE VIDEO AICI, pentru abonații RCS & RDS.

LIVE TEXT, AICI.

ACTUALIZARE 21.27. Final de partidă: Halep - Radwanska 6-3, 2-6, 3-6

Simona Halep părăseşte competiţia de simplu de la Miami.

ACTUALIZARE 21.18. Radwanska conduce cu 5 - 3 în setul decisiv 

ACTUALIZARE 21.18. Radwanska conduce cu 4 - 3 în setul decisiv

ACTUALIZARE 20:45 - Radwanska revine în joc și egalează la seturi: 1-1 (3-6, 6-2). Poloneza a condus-o pe Halep cu 4-0 la game-uri. Urmează set decisiv.

ACTUALIZARE 20:15 - Simona a câștigat primul set cu scorul de 6-3. Ambele jucătoare au greșit neforțat, dar au avut și lovituri câștigătoare. Din această cauză s-au realizat mai multe breakuri. Simona este ceva mai bine concentrată decât adversara sa.

ACTUALIZARE 19:40 - A început meciul.


Radwanska a câştigat primele trei meciuri directe, înainte ca Halep să-şi înceapă ascensiunea în circuit, însă românca s-a impus de cinci ori în următoarele şapte întâlniri, inclusiv în ultimul duel, în 2016, la Cincinnati.

„O să fie un meci dificil. Mereu când am jucat contra ei au fost meciurile mai lungi. Este inteligentă, joacă destul de bine şi deschide terenul destul de bine, însă o să fie un meci diferit faţă de cel de astăzi, pentru că ea loveşte mai încet. Sunt pregătită, încerc să mă antrenez mâine (azi - n.r.) mai bine, să joc mai bine la dublu şi să fiu pregătită în următorul tur. Îmi doresc doar să joc mai bine decât astăzi (ieri - n.r.), pentru că am fost destul de slabă pe teren”, a declarat Halep pentru Digi Sport, după victoria dificilă obţinută în faţa franţuzoaicei Oceane Dodin, scor 3-6, 6-3, 7-5.

Citiți și:  Sorți favorabili pentru Simona Halep. După Serena Williams, două eliminări de răsunet la Miami

Următoarea adversară a Simonei este o jucătoare care are un stil asemănător cu cel al româncei. Constănţeanca de 26 de ani a recunoscut că a avut probleme în meciul cu Dodin, din cauza stilului acesteia.

„Cred că acest stil deranjează pe toată lumea, pentru că nu ştii unde vine mingea şi cât de tare vine. La un moment dat, m-a dat chiar pe spate. Înţeleg acest stil, majoritatea joacă aşa, şi de aceea încerc să mă şi antrenez, să fac faţă acestui stil. Dar încerc şi să menţin stilul meu de joc cât se poate”, a precizat Simona Halep.

În vârstă de 29 de ani, Agnieszka Radwanska a cucerit 20 de titluri în carieră. Cea mai bună poziţie în clasamentul mondial a fost locul 2, ocupat în iulie 2012, după ce a pierdut în ultimul act la Wimbledon, împotriva Serenei Williams. De altfel, e singura finală de Grand Slam din cariera polonezei.

Sâmbătă dimineaţă, sportiva noastră a primit o veste bună: marea rivală, Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, a fost eliminată de la Miami, astfel că Simona se va detaşa în fruntea ierarhiei.

Daneza, numărul 2 mondial, a fost învinsă în trei seturi, 6-0, 4-6, 4-6, de portoricana Monica Puig.

În acest moment, diferenţa dintre Simona şi Caroline este de 1.350 de puncte (8140 vs. 6790). Liderul WTA se poate detaşa cu fiecare tur pe care îl va trece la Miami. Dacă va câştiga turneul, sportiva noastră va avea nu mai puţin de 2.285 de puncte în faţa Carolinei Wozniacki.

Câte puncte avans va avea Simona Halep faţă de Caroline Wozniacki:

  • Dacă se opreşte în turul 3: 1.350 puncte
  • Dacă se opreşte în optimi: 1.405
  • Dacă se opreşte în sferturi: 1.500
  • Dacă se opreşte în semifinale: 1.675
  • Dacă pierde finala: 1.935
  • Daca va câştiga turneul: 2.285

Încă alte câteva nume sonore au părăsit competiția. Printre jucătoarele eliminate se numără Naomi Osaka, Daria Kasatkina, Elena Vesnina.

Rezultate - turul 2 Miami:

Elina Svitolina (Ucraina/N.4) - Naomi Osaka (Japonia) 6-4, 6-2
Monica Puig (Porto Rico) - Caroline Wozniacki (Danemarca/N.2) 0-6, 6-4, 6-4
Johanna Konta (Marea Britanie/N.11) - Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-3
Jelena Ostapenko (Letonia/N.6) - Timea Babos (Ungaria) 6-4, 6-4
Beatriz Haddad Maia (Brazilia) - Shuai Zhang (China/N.31) 6-3, 6-2
Sofia Kenin (SUA) - Daria Kasatkina (Rusia/N.19) 3-6, 6-2, 6-2
Petra Kvitova (Cehia/N.9) - Arina Sabalenka (Belarus) 7-5, 3-6, 6-3
Ashleigh Barty (Australia/N.21) - Claire Liu (SUA) 6-0, 7-6 (7/0)
Daria Gavrilova (Australia/N.26) - Andrea Petkovic (Germania) 7-6 (7/3), 6-4
Venus Williams (SUA/N.8) - Natalia Vikhlyantseva (Rusia) 7-5, 6-4
Kiki Bertens (Olanda/N.29) - Varvara Lepchenko (SUA) 5-7, 7-6 (7/5), 6-1
Johanna Konta (Marea Britanie/N.11) - Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-3
Danielle Collins (SUA) - Coco Vandeweghe (SUA/N.16) 6-3, 1-6, 6-1
Donna Vekic (Croaţia) - Elena Vesnina (Rusia/N.24) 6-3, 6-7 (4/7), 6-1
Maria Sakkari (Grecia) - Anett Kontaveit (Estonia/N.28) 6-4, 6-1

Pe lângă Halep, alţi doi reprezentanţi ai României vor juca sâmbătă la Miami. Monica Niculescu o va întâlni pe câştigătoarea de la US Open, Sloane Stephens, în partida a 5-a de pe Terenul numărul 1. Confruntarea româncei va începe după terminarea confruntării Nikoloz Basilashvili - Kevin Anderson.

Pe tabloul masculin, în turul secund, Marius Copil are o confruntare extrem de grea, cu al 32-lea favorit al turneului, Karen Khachanov. Meciul dintre român şi rus e al doilea al zilei pe Terenul 7. El va fi precedat de duelul dintre semifinalistul de la Indian Wells, Borna Coric şi argentinianul Leonardo Mayer. Drept urmare, probabil că disputa lui Marius va începe în jurul orei 19:00. (UPDATE. Marius Copil a pierdut meciul cu 5-7, 3-6)

Turneul de la Miami are loc în perioada 20-31 martie şi este transmis ÎN DIRECT de Digi Sport. Toate meciurile jucătoarelor din România vor putea fi urmărite în format LIVE VIDEO&TEXT pe Digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri