Live

Zi nefastă pentru românce în calificările de la Wimbledon. Doar Monica Niculescu a trecut în turul al doilea

Data actualizării: Data publicării:
România are șase sportive acceptate direct pe tabloul principal al Grand Slam-ului londonez. Foto: Profimedia

Zi nefastă, miercuri, pentru românce în calificările de la Wimbledon. Alexandra Dulgheru, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Irina Bara au fost eliminate în runda inaugurală a turneului. Doar Monica Niculescu s-a calificat în turul al doilea al calificărilor, după ce a trecut cu 6-3, 6-3 de norvegianca Ulrikke Eikeri. România are șase sportive acceptate direct pe tabloul principal al Grand Slam-ului londonez - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.

Irina Bara a fost depășită de Cristina Bucsa în trei seturi, scor 5-7, 6-2, 6-3, după un duel de două ore și 12 minute, scrie HotNews.ro.

Jaqueline Cristian (153 WTA) a fost învinsă, scor 5-7, 7-6(1), 6-2, de Tereza Smitkova (Cehia, 487 WTA). Duelul a durat două ore și 19 minute.

Alexandra Dulgheru (358 WTA) nu a avut prea mari șanse împotriva jucătoarei Danielle Lao (SUA, 238 WTA), sportiva noastră cedând în două seturi, scor 6-3, 6-1. Meciul a durat 60 de minute.

Gabriela Ruse (199 WTA) a câștigat doar patru game-uri contra Simonei Waltert (Elveția, 240 WTA), scor 6-2, 6-2. Duelul a durat 61 de minute.

Monica Niculescu a reuşit să acceadă, marţi, în runda a doua a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut cu 6-3, 6-3 de norvegianca Ulrikke Eikeri.

Niculescu (33 ani, 193 WTA) a câştigat după o oră şi 34 de minute în faţa scandinavei de 28 de ani (247 WTA). Diferenţa a fost făcută de serviciu, românca având procentaje mai bune atât cu primul, cât şi cu al doilea, potrivit Agerpres.

Următoarea adversară a Monicăi Niculescu va fi americanca Asia Muhammad sau elveţianca Stefanie Voegele.

Alte două românce au pierdut în primul tur preliminar.

Irina Fetecău (25 ani, 244 WTA) a fost învinsă fără drept de apel de egipteanca Maiar Sherif Ahmed Abdelaziz (25 ani, 117 WTA), cu 6-3, 6-1, în doar 57 de minute.

În alt meci, Gabriela Talabă (25 ani, 205 WTA) a fost întrecută de ucraineanca Lesia Ţurenko (32 ani, 163 WTA) cu 6-4, 6-3, după o oră şi 26 de minute.

 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Halep, despre mesajul ironic al Serenei Williams în cazul suspendării: A fost o frustrare personală

Israel a remizat cu Elveția în preliminariile pentru EURO 2024. Românii și elvețienii, la egalitate de puncte în fruntea grupei

Coco Gauff a câștigat în finala de la US Open primul său titlu de Mare Șlem

Discuții la Guvern despre drepturile femeilor în România. Cum vrea Executivul să rezolve provocările cu care se confruntă româncele

Partenerii noștri