Live

Transfăgărăşan şi Transalpina se închid de luni, din cauza vremii nefavorabile

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide începând de luni, 6 noiembrie, de la ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice, informează vineri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800); DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800)”, se spune într-un comunicat citat de Agerpres. 

CNAIR precizează că, la altitudine, schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane să fie pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan. Drumarii intervin în cea mai dificilă zonă, cu risc de avalanșă

Două transporturi ilegale de lemne au fost descoperite de polițiști din elicopter. Aparatul de zbor supraveghea traficul din Brașov

A început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis înainte de 1 iulie

Noi norme rutiere în UE. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor

Partenerii noștri