Live

VIDEO. O alpinistă a căzut circa 250 de metri în Bucegi. Salvamontiștii au intervenit cu un elicopter

Data actualizării: Data publicării:
O alpinistă a căzut circa 250 de metri în Bucegi. Salvamontiștii au intervenit cu un elicopter. Foto: Facebook Salvamont Prahova

O alpinistă de 41 de ani care a căzut, sâmbătă, aproximativ 250 m pe Valea Albă din Abruptul Prahovean al Bucegilor a fost recuperată cu ajutorul unui elicopter, femeia suferind multiple traumatisme.

Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, accidentul s-a produs la o altitudine de 2075 m, iar o acţiune terestră ar fi durat prea mult şi ar fi pus în pericol viaţa persoanei accidentate.

În aceste condiţii, salvatorii au solicitat sprijinul unui elicopter care a venit de la Târgu Mureş.

"Încă o intervenție reușită de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. O alpinista a căzut aprox. 250 m pe Valea Alba din Abruptul Prahovean al Bucegiului, suferind multiple traumatisme, având mare noroc că a rămas în viață. Cum accidentul s-a produs la o altitudine de 2075 m, o acțiune terestră ar fi durat ore bune, viața alpinistei fiind pusă în pericol prin durata mare a intervenției. Am luat rapid decizia de a solicita sprijinul unui elicopter, acesta venind de la Tg.Mures. La fața locului au fost troliati un salvator montan și medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat și însoțitorul accidentatei, cel care a anunțat incidentul prin 112. Ținând cont de acest caz, și nu numai, sfătuim alpiniștii sau turiștii obișnuiți să NU plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeții montane. Faptul că aceasta a fost însoțită, practic i-a salvat viața", precizează sursa citată.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini de poveste surprinse în Bucegi: Cum arată acum stația meteo de la Vârful Omu

Gondola care urcă la Cota 2000 din Bucegi este oprită din cauza vântului puternic, pentru a patra zi la rând

După ce au salvat o turistă din Mexic rănită pe munte, salvamontiștii au vizitat-o la spital și au mâncat pizza împreună

Un turist a murit după ce a căzut de pe munte, în Bucegi

Partenerii noștri