Grupul Digi se alătură campaniei de ajutorare a refugiaților din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Russia Ukraine War, refugees in Siret, Romania - 02 Mar 2022
Refugiați ucraineni la vama Siret. Foto: Profimedia Images

Grupul Digi România se alătură campaniei de ajutorare a celor care trăiesc clipe cumplite, după ce au fugit din Ucraina aflată sub bombe. În Suceava și Baia Mare vor ajunge alimente neperisabile, pături, stingătoare de incendiu, saltele, pături și perne. Culoarul umanitar pentru refugiați se întinde până la frontiera Siret. Un convoi cu 12 TIR-uri cu ajutoare primite de la Crucea Roșie România și Italia, încărcate cu alimente, haine și medicamente vor ajunge la ucrainenii din Cernăuți, prin punctul de frontieră Siret.

Grupul Digi România răspunde apelului umanitar și trimite ajutor în două locații din țară, pentru ca migranții ajunși în Suceava și Baia Mare să poată face față mai ușor zilelor pe care le petrec departe de casă.

Vlad Cernat, șef depozit RCS RDS: Grupul Digi este aproape de oameni. Sprijinim autoritățile și, în acest scop, vom trimite ajutoare în Suceava, în Sighet. Aceste ajutoare vor conține stingătoare, paturi, corturi mari în care pot încăpea 16 paturi de campanie, cât și perne și saltele.

Iar pentru refugiații din Cernăuți, ajutorul temporar vine din partea românilor și italienilor cu suflet mare. Cei care au donat îmbrăcăminte ori alimente la Crucea Roșie din cele două state sunt „îngerii” victimelor unui război care pare departe de a lua sfârșit. 12 TIR-uri pline cu ajutoare au trecut, în ultimele 24 de ore, prin Vama Siret, din România în Ucraina.

Gheorghe Flutur, Consiliul Judetean Suceava: Alimente neperisabile, haine, medicamente, grupuri electrogene mici pentru familii care au nevoie pentru că se întrerupe foarte des curentul și vor ajunge în depozitele din Cernăuți. Așteptăm și alte convoaie de ajutoare să treacă pe aici prin vama Siret. Le mulțumim autorităților ucrainene că ne asigura fluxul mai ușor spre Cernăuți, este un culoar prin care au trecut mai multe ONG-uri să ducă ajutoare, este și mai aproape de Cernăuți și sunt foarte bine organizați.

Silviu Lefter, Crucea Rosie Romania: Suntem în continuu contact cu societățile naționale de Cruce Roșie, toți vor să sprijine cauza poporului ucrainean și sigur vom face tot posibilul să fluidizăm aceste ajutoare în așa fel încât să ajungă rapid în această zonă.

Artur Muntean, viceguvernator al regiunii Cernăuți: Mulțumim frumos din suflet că sunteți alături de noi și noi foarte mult prețuim asta!

500 milioane euro au fost alocați din bugetul UE pentru consecințele devastatoare ale războiului, potrivit Comisiei Europene. Implicarea, la orice nivel, poate ajuta o comunitate care, dupa o viata intreaga, a trecut granita cu o punga si cu multe amintiri.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri