Podcast A trezit Rebeca statul român? Prof. dr. Vlad Brașoveanu: „Transplantul este înaintea societății, statul a rămas puțin în urmă”

Data publicării:
branula pe mana unui copil aflat pe patul de spital
A trezit Rebeca statul român? Prof. dr. Vlad Brașoveanu: „Transplantul este înaintea societății, statul a rămas puțin în urmă”

În această ediție Digi Context, prof. dr. Vlad Brașoveanu explică ce se întâmplă dacă pacientul preia din simțurile persoanei de la care primește un anumit organ.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Profesorul Vlad Brașoveanu, medicul chirurg care a realizat transplantul de ficat al fetiței cu hepatită severă, i-a povestit jurnalistei Carla Tănasie cum au fost acele momente și ce înseamnă un transplant. 

Cazul Rebecăi a arătat din nou vulnerabilitățile sistemului de sănătate. În România nu există un centru de transplant pediatric. Autoritățile acum sunt în curs de a acredita centrul de la Spitalul  „Grigore AlexandrescuAutoritățile n-au cum să se grăbească. Trebuie timp pentru a se acredita un centru de transplant pediatric” spune prof. dr. Vlad Brașoveanu. 

Rebeca a putut fi salvată pentru că așa a decis familia unui tânăr de 17 ani, care a decedat, iar părinții au fost de acord cu donarea organelor. Donarea de organe e un gest creștinesc”, a mai transmis prof. dr. Vlad Brașoveanu. 

În această ediție Digi Context, medicul a explicat ce se întâmplă dacă pacientul preia din simțurile persoanei de la care primește un anumit organ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast