Podcast Care este adevărul din spatele armatei lui Putin? „Unele echipamente sunt de pe vremea lui Brejnev, foarte vechi și total depășite”

Data publicării:
armata rusă defilează de Ziua Victoriei
Care este adevărul din spatele armatei lui Putin? „Unele echipamente sunt de pe vremea lui Brejnev, foarte vechi și total depășite”

Jurnalistul Mihnea Lazăr explică în ediția Digi Context realizată de Marco Badea care este adevărata capacitate de luptă a armatei ruse, cât de pregătită este armata Ucrainei pentru a face față războiului cu Rusia și de ce Moscova ar prefera un război...

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Curiozitate amestecată cu teamă. Nelinişte acompaniată de foarte mult zgomot. Situația de la granița dintre Ucraina și Rusia se precipită de la o zi la altă, iar SUA și statele membre ale UE și NATO încearcă să pregătească o eventuală ripostă, militară și economică la adresa Rusiei, în cazul în care aceasta va ataca. Toată lumea de la vest de Moscova încearcă să intre în mintea lui Vladimir Putin, cu speranţa că va reuşi să descâlcească tabloul pe care președintele rus l-a desenat în ultimele două luni la graniţa cu Ucraina. Nu ştim care e obiectivul final al Moscovei în această poveste, obiectiv în funcţie de care se poate trasa un posibil scenariu de război. Singura certitudine e că nimeni nu poate spune sigur dacă va fi război sau nu. 

De altfel, temerile că acest lucru este tot mai posibil sunt vizibile. Între timp, Occidentul i-a răspuns lui Putin în legătură cu cerinţele sale de securitate, subliniind că orice țară, inclusiv Ucraina, are libertatea de a-și alege alianțele în care intră și modul în care își asigură apărarea. Moscova a răspuns și a transmis că că SUA nu a luat în considerare cerinţele sale de securitate, precizând că reacția nu ar trebui amânată, dar aceasta nu va veni imediat.

Va exista o confruntare armată? Cât de pregătită este armata Ucrainei pentru a face față războiului? Cât poate să rămână soldații ruși la graniță? Cum arată tehnica de luptă rusească? Dar a Occidentului? Dacă invadează ruşii Ucraina, pot ajunge până la gurile Dunării? De ce Moscova preferă războiul hibrid? Și de ce președintele chinez este singurul șef de stat din lume care ar putea influența agenda lui Vladimir Putin? 

Sunt întrebări la care primim răspunsuri în această ediție Digi Context realizată de Marco Badea, de la Mihnea Lazăr, jurnalist Digi24.ro cu peste 20 de ani de experiență în domeniul apărării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast