Sari la conținut

Locuinţa sănătoasă din viitor - idei "made in" Timişoara

Ştefan Bogdan propune o mănuşă ce îmbină nanotehnologia, ultrasunetele și apa, pentru a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut. 

Sorina Răsteanu s-a înscris la Electrolux Design Lab cu o farfurie care permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este poftă deși, de fapt, consumă alte alimente. 

Ovidiu Subţire şi-a imaginat o seră modulară ce crește plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară și umiditate.

Studenţii concurează pentru marele premiu de 5.000 de euro şi un stagiu de practică plătit, de şase luni, la un centru global de design Electrolux.

În acelaşi timp, cei trei au nevoie de cât mai multe voturi din partea publicului, fiecare vot aducându-i mai aproape de premiul „People’s Choice Winner”, de 1.000 de euro. Toţi cei care votează proiectele tinerilor designeri români vor intra automat în cursa pentru o excursie la Paris, la evenimentul din noiembrie, în cadrul căruia va fi desemnat câştigătorul competiţiei Electrolux Design Lab 2014.