Sari la conținut

Vocile Banatului | Maternitatea Bega, prima modernizare dupa `90. Timisoara asteapta inca un nou spital

Am vorbit la Vocile Banatului despre condiţiile din spitale şi în special despre condiţiile în care vin pe lume copiii la Timişoara, mai exact despre Maternitatea Bega, a Spitalului Judeţean, acolo unde s-au încheiat primele intervenţii majore de după `90.

Şi vom vedea în ce a constat modernizarea şi ce mai este de făcut la Clinica de Obstetrică-Ginecologie „Bega”, care a trecut prin mari schimbări în ultimii ani. Faţada trebuie încă refăcută, iar in imobilul vechi de un secol tot nu pot fi respectate circuitele medicale conform legislaţiei în vigoare şi nu pot fi reluate fertilizările in vitro, aşa că este nevoie de un nou spital.

Am vorbit, de asemenea, şi despre starea altor secţii ale celui mai mare spital din vestul ţării – de exemplu, a Centrului de Mari Arşi de la Casa Austria, care încă aşteaptă echipamentele necesare pentru a putea funcţiona, la mai bine de un an de la inaugurarea primelor trei compartimente.

Şi am discutat şi despre salariile din sănătate, pentru că sunt în continuare mari nemulţumiri şi chiar proteste în aceste zile.

Invitat în platoul Digi24 - Marius Craina, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.