Sari la conținut

Bonton - 19 octombrie 2014

19 octombrie 2014. Oamenii de carieră îşi consumă existenţa alergând după bani şi funcţii, s-au obişnuit cu mult confort, dar ajung vizitatori în propriile lor case, în care îşi investesc, de altfel, toţi banii. Aşa ne explică pe scurt psihologul Aurora Liiceanu de ce din ce mai mulţi oameni de succes ajung la un moment de cumpănă: îşi doresc o viaţă mai simplă. Este ceea ce străinii numesc downshifting. Un fenomen ce apare uşor-uşor şi în ţara noastră. 

A lăsat în urmă zgârie-norii din Canada şi s-a retras într-un sătuc de pe lângă Oravița unde şi-a construit cu mâinile ei o casă de lut. Acum le arată şi altora cât de simplu este să ai o casă, chiar dacă nu este o vilă. Aflaţi la „Bonton” întreaga poveste a unei românce care a început să trăiască altfel la vârsta de 50 de ani. 

„Un popor căruia îi iei educaţia, îi iei sănătatea, îi iei încrederea în istoria lui e mai uşor manevrabil”, crede Tudor Gheorghe, artistul care, deşi apare rar la televizor, are săli pline la fiecare concert. Despre ce mai înseamnă România civilizată astăzi, aflați, într-un interviu în exclusivitate la „Bonton”.