Sari la conținut
News Alert

Business Club - 10 martie 2015

10 martie 2015. Pe magistrala de metrou spre Drumul Taberei, încă aflată în construcţie, vor circula trenuri spaniole. Sunt identice cu cele prea late deja aflate în circulaţie între Berceni şi Pipera, unde Metrorex a trebuit să îngusteze peroanele cu câţiva centimetri. Noile garnituri vor costa 380 de milioane de euro. Şi cu toate că spaniolii au câştigat deja licitaţia, victoria lor nu a fost încă anunţată oficial.

Producătorul de cosmetice Farmec a câştigat în instanţă o primă bătălie într-un ciudat război cu Fiscul. Compania s-a trezit că are de achitat retroactiv accize pe alcool de 15 milioane de euro pentru produsele pentru casă. Cei de la Farmec spun că trebuie să fie o greşeală, pentru că alcoolul din odorizantul de cameră nu este destinat consumului uman.

La reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro, Grecia a fost atenţionată că trebuie să vină cu măsuri acceptabile de reformă altfel pieţele financiare îşi pierd încrederea. Acest mesaj sună a ultimatum, dar grecii nu par să dea înapoi. Într-o primă fază au decis să nu mai permită experţilor troicii să umble prin contabilitatea ţării.