Sari la conținut

Business Club - 11 iunie 2014

11 iunie 2014. Declaraţiile oficialilor despre modificarea fiscalităţii încep cu dacă şi cu parcă şi nu prea mai au termene concrete. Reducerea taxelor pe muncă va veni într-o perioadă de timp rezonabilă, a declarat premierul Ponta. Ce înseamnă perioadă de timp rezonabilă e greu de spus. Şi la fel de incertă este şi capacitatea guvernului de a reduce taxele.

Statul va lista Electrica pe bursă și vrea să obțină jumătate de miliard de dolari pe pachetul majoritar. Va fi cea mai mare sumă încasată de stat din listările și privatizările cerute de Fondul Monetar Internațional. Însă asta în condițiile în care celelalte companii de stat au fost vândute pe bursă la prețuri mici.

Victimele mașinilor defecte produse de General Motors nu au fost ucise de problemele tehnice, ci de limbajul corporatist din interiorul companiei americane, arată o anchetă în curs de desfășurare. Problemele grave cu airbag-urile, motorul și direcția au fost ascunse în spatele unor cuvinte prețioase din care nu reieșea pericolul defecțiunilor.