Sari la conținut

Business Club - 12 februarie 2015

12 februarie 2015. Statul a risipit anul trecut un miliard de euro, cu 30% mai mulţi bani decât în 2013, spune Curtea de Conturi. Însă acesta este dor vârful unui aisberg al banilor pierduţi. Sume foarte mari pe care autorităţile au şanse mici să le mai încaseze nu au putut fi luate în calcul, pentru că instituţiile publice încă mai cred că îi vor putea recupera.

Asigurarea obligatorie a locuinţei s-ar putea scumpi, sau despăgubirile acordate ar putea fi cu 10% mai mici. PAID, asociaţia firmelor de asigurări care vând aceste poliţe obligatorii pentru locuinţe, vrea să aibă mai mulţi bani la dispoziţie ca să poată cumpăra o reasigurare mai bună.

De duminică, în estul Ucrainei ar trebui să se aştearnă pacea. Deşi nu a recunoscut niciodată că Rusia ar fi implicată în războiul dintre Kiev şi separatişti, Vladimir Putin a acceptat, după 17 ore de negocieri un tratat de încetare a focului. Va fi unul fragil, la fel ca economia Ucrainei, care va fi salvată de la faliment de un acord de 40 de miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internaţional.