Sari la conținut

Business Club - 12 iunie 2014

12 iunie 2014. Britanicii de la GlaxoSmithKline vor închide fabrica de medicamente Europharm din Brașov după ce nu au reușit să găsească un cumpărător pentru ea. Oferte au fost, dar până la urmă nu s-a concretizat niciuna. În urma acestei decizii cei 236 de angajați ai fabricii din Brașov își vor pierde locurile de muncă, iar producția va fi transferată în Polonia și Spania.

Austriecii de la Raiffeisen vor să cumpere afacerile din România ale băncii portugheze Millenium. În urma acestei tranzacții, toți clienții Millennium ar urma să devină clienți Raiffeisen. Iar printre clienții portughezilor se numără și Poșta Română. Ar fi a doua achiziție de acest fel pentru Raiffeisen, care anul trecut a preluat și operatiunile Citibank.

O grupare teroristă sunită, afiliată Al-Qaeda, a cucerit mai multe oraşe mari din Irak şi vrea să ajungă până în capitala Bagdad. Armata irakiană nu a putut face faţă asaltului, iar Statele Unite îşi dau seama că au luptat în zadar mai bine de un deceniu împotriva terorismului. Nici măcar talibanii nu au fost învinşi, ci au devenit mai puternici ca niciodată şi ameninţă să destabilizaze Pakistanul.