Sari la conținut

Business Club - 13 iulie 2015

Noua propunere de ajutor pentru Grecia este o uriaşă înfrângere pentru guvernul lui Alexis Tsiprsas. Atena este pusă în faţa unor măsuri mai dure decât cele pe care populaţia le-a refuzat prin referendum. Iar unele decizii anti-austeritate luate în ultimele luni vor trebui anulate. Guvernul nu va putea controla nici măcar banii din privatizările pe care trebuie să le facă.

Clujul a devenit în prima jumătate a acestui an oraşul cu cele mai scumpe apartamente din România. Sunt mai scumpe chiar şi decât în Bucureşti, unde preţurile sunt trase în jos de oferta care depăşeşte cu mult cererea. Câteva zeci de mii de apartamente au fost scoase la vânzare în Capitală anul trecut şi nici acum nu şi-au găsit cumpărătorii.

Vara este anotimpul slujbelor sezoniere. Tinerii care vor să îşi treacă în CV un stagiu de practică într-o companie câştigă mai degrabă experienţă decât bani. Ca să aibă un salariu bun tinerii trebuie să lucreze în restaurante, fie la mare, fie în străinătate. Însă programul de lucru este pe măsura remuneraţiei.