Sari la conținut

Business Club - 13 martie 2015

13 martie 2015. Parlamentul a trimis la promulgare legea care va limita tranzacţiile în numerar atât între persoane cât şi între companii. Această măsură ar trebui să combată evaziunea, însă are limitările sale. Pe lângă faptul că tranzacţiile deja ascunse cu bani gheaţă vor rămâne ascunse, unele plafoane sunt atât de sus încât nu vor schimba prea mult lucrurile. 

Agenţia Internaţională pentru Energie spune că va urma încă un val de ieftinire serioasă a petrolului, după scumpirea sa uşoară din ultima vreme. Sondele americane au continuat să pompeze, iar surplusul de petrol care a fost ţinut în depozite ar putea inunda în curând piaţa.

Uniunea Europeană a blocat investiţia de 12 miliarde de euro prin care ruşii ar fi trebuit să construiască două reactoare nucleare în Ungaria. În timpul unor discuţii secrete, comisarii de la Bruxelles au considerat că proiectul nu este în avantajul Europei. Aşa că au găsit o pârghie legală prin care să îl oprească, spre nenumlumirea guvernului de la Budapesta.