Sari la conținut
News Alert

Business Club - 15 iulie 2015

După ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îl numească pe Mihai Fifor în postul de ministru al transporturilor pe motiv că nu este suficient de experimentat, noua propunere a premierului pentru acel portofoliu este Iulian Matache. Este omul care oricum conduce, ca interimar, Ministerul Transporturilor după ce Ioan Rus şi-a dat demisia.

Guvernul va face în următoarele luni un inventar al tuturor calculatoarelor şi sistemelor informatice folosite în administraţia publică. Va găsi echipamentele şi softurile scumpe cumpărate de-a lungul anilor în condiţii suspecte. În recensământul informatic ar trebui să apară şi licenţele informatice supraevaluate şi inutile despre care vorbesc procurorii în uriaşul dosar Microsoft.

Taxele cerute de companiile aeriene pentru serviciile suplimentare au crescut de 15 ori în ultimii şapte ani. Aici intră taxele pentru bagaje, pentru îmbarcare rapidă sau pentru mai mult loc la picioare. Pasagerii le urăsc, dar sunt nevoiţi să le achite dacă vor să zboare confortabil. Pentru companiile aeriene, aceste taxe înseamnă încasări suplimentare serioase.