Sari la conținut

Business Club - 16 decembrie 2014

16 decembrie 2014. La Dacia sunt negocieri aprinse pentru salariile de anul viitor. Şefii francezi ai uzinei de la Mioveni propun un contract colectiv de muncă pe doi ani. Ceea ce ar putea să însemne că se pregăteşte o temperare a creşterilor de salariu de care au avut partre angajaţii în ultimii şapte ani. De fiecare dată când au avut ocazia cei de la Renault le-au amintit românilor că Daciile sunt produse mult mai ieftin în Maroc. 

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare şi Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru un tun de 30 de milioane de euro dat la Carom Oneşti. Decizia nu este definitivă. Iancu este deja la închisoare după ce a fost condamnat definitiv în dosarul devalizării RAFO.

Veştile proaste venite din economia chineză au dus petrolul astăzi sub pragul de 60 de dolari pe baril. Presiunea pe economia rusă creşte astfel şi mai tare, iar banca centrală de la Moscova a început să apeleze la măsuri disperate. A ridicat peste noapte dobânda cheie cu şase procente şi jumătate, dar nu a putut opri prăbuşirea rublei.